HDK, Rojava’ya yönelik cihadist ve sömürgeci saldırılara karşı dünya genelindeki enternasyonalist, sosyalist, feminist ve anarşist güçlere dayanışma çağrısı yaptı. Çağrıya ilk destek Şilili kadınlardan ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganıyla geldi
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), X hesabı üzerinden dünyadaki tüm enternasyonalist, sosyalist, feminist ve anarşistlere Rojava’daki saldırılara karşı dayanışma çağrısında bulundu. HDK’nin çağrısında şu ifadeler yer aldı:
“Kadınlar Sosyalistler ve devrimciler, dünyanın neresinde olursa olsun eşitlik, özgürlük, halkların kardeşliği ve sosyalizm temelinde gelişen her direnişi sahiplenmeyi tarihsel ve siyasal bir sorumluluk olarak kabul eder. Bu sorumluluğun somutlaştığı en önemli örneklerden biri, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin Suriye’nin kuzeyinde, Rojava’da inşa ettiği özgür yaşamdır. Rojava’da Kürtler, Araplar, Ermeniler, Ezidiler, Asuri-Süryaniler ve diğer halklar; eşit, demokratik, kadın özgürlükçü bir yaşamı birlikte kurmuş ve bugüne kadar büyük bedellerle savunmuştur. Rojava Devrimi, özellikle kadın özgürlük mücadelesini merkeze alan karakteriyle, Kobanê Direnişi şahsında dünya halklarının ortak kazanımı haline gelmiştir. Kadın öncülüğünde gelişen bu direniş, DAİŞ gibi gerici, cihadist ve insanlık düşmanı çetelere karşı yürütülen tarihsel bir mücadeleyle elde edilmiş; dünya devrimler tarihine bir ‘kadın devrimi’ olarak geçmiştir.”
Rojava’nın bir kez daha cihadistlerin ve ve sömürgeci güçlerin ortak saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirtilen paylaşımda şunlar kaydedildi:
“Özellikle HTŞ çeteleri, başta kadın savaşçılar olmak üzere sivilleri, çocukları ve savunmasız halk kesimlerini hedef alan vahşi ve insanlık dışı saldırılar gerçekleştirmektedir. Bu saldırılar yalnızca Rojava halklarına değil, insanlığın ortak değerlerine ve kazanımlarına yönelmiş saldırılardır. Buna karşılık Rojava’da halk, kadın öncülüğünde topyekûn bir direniş içindedir. Ancak bu direnişin başarıyla sürdürülebilmesi, uluslararası sol-sosyalist güçlerin, devrimci örgütlerin, sendikaların, kadın hareketlerinin ve ilerici kamuoyunun aktif ve görünür desteğini zorunlu kılmaktadır. Bu tarihsel eşikte, enternasyonalist dayanışma bir tercih değil, acil bir görevdir. Sessizlik, bu saldırıların sürmesine ve katliamların derinleşmesine hizmet etmektedir. HDK Rojava Devrimi’ni savunmayı, kadın özgürlük mücadelesiyle dayanışmayı, cihadist ve sömürgeci saldırılara karşı uluslararası kamuoyu oluşturmayı devrimci sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Bu nedenle tüm enternasyonal dostlarımızı ve yoldaşlarımızı; bulundukları ülkelerde protesto eylemleri, basın açıklamaları ve mitingler örgütlemeye, kendi hükümetleri üzerinde politik ve diplomatik baskı oluşturmaya, Rojava ile aktif, sürekli ve örgütlü bir dayanışma hattı kurmaya acilen çağırıyoruz”
Paylaşımın hemen ardından, Şilili kadınlar desteklerini açıklayarak, “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla çektikleri video ile çağrıya destek verdi.
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































