AKP, sosyal medya düzenlemesinde önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. 15 yaş altındaki çocukların sosyal medya platformlarına kaydını engellemeyi öngören teklif, Meclis Başkanlığı’na sunulmak üzere hazırlanıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya düzenlemesinin görüşüldüğü AKP MKYK toplantısında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Göktaş, biyometrik verilerin kullanımı ile ilgili gelen bir soruya verdiği yanıtla tartışma yarattı. Bir MKYK üyesinin çocukların biyometrik verilerinin internet ortamında paylaşılmasının sakıncalarını gündeme getirmesi üzerine Göktaş, “Bütün bilgilerimiz zaten Amerika’nın elinde değil mi?” şeklinde yanıt verdi.
15 yaş ve altına kısıtlama getirilecek
Yeni düzenlemeyle, 15 yaş ve altındaki çocukların sosyal medya platformlarına kayıt olamayacağı duyuruldu. Düzenleme, çocukların sosyal medyaya erişimini sınırlamak amacıyla “çocuğun korunması” ilkesi doğrultusunda şekillendirildi. Bu kapsamda, Avustralya, Çin, Fransa, Danimarka, ABD ve Belçika’daki uygulamalardan örnekler alınarak, Türkiye’ye özgü bir model oluşturulması hedefleniyor.
Yüz tanıma sistemine destek
Teklifin ayrıntılarına göre, sosyal medya platformlarına girişlerde yaş doğrulaması için yüz tanıma, çevrimiçi hareketlerden yaş tahmini yapabilen algoritmalar ya da kimlik doğrulama yöntemlerinden birinin kullanılmasına karar verildi. Bakan Göktaş, yüz tanıma sistemi kullanılarak çocukların sosyal medyaya erişiminin sağlanması gerektiğine sıcak baktıklarını belirtti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































