AMED – Sedat Akgök, 31 yıl süren tutsaklığının ardından Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nden tahliye oldu.
Trabzon-Beşikdüzü T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan Sedat Akgök, tahliye oldu. Diyarbakır’da 1994 yılında siyasi nedenlerle tutuklanan Akgök, dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda müebbet hapse mahkûm edildi.
Tutsaklığı boyunca birçok cezaevine tutulan Akgök, son olarak Beşikdüzü Cezaevi’ne sevk edildi. 30 yıllık infaz süresinin tamamlamasına rağmen tahliyesi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından daha önce 2 kez engellendi.
Yeniden toplanan Kurul tarafından bu kez tahliyesine karar verilen Akgök, cezaevinden çıktı.
Cezaevi kapısında ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Akgök, ailesinin yaşadığı Amed’e geldi. Akgök’ün tahliyesini duyan çok sayıda kişi aile evine ziyarete gitti.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***








































