İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü” soruşturması kapsamında CHP’li Kütahya ve AKP’li Isparta belediyelerinin aldığı ihalelere ilişkin dosyaların temini için ilgili savcılıklara talimat gönderdi. Başsavcılık, soruşturmanın kapsamının genişletilerek sürdürüldüğünü ifade etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca birçok CHP’li belediye başkanının da tutuklanmasına neden olan ve kamuoyunda “Aziz İhsan Aktaş soruşturması” olarak bilinen soruşturma dün tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, 19 kişi mağdur sıfatıyla yer aldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in aralarında olduğu 40’ı tutuklu 200 kişi şüpheli olarak yer aldı.
Isparta ve Kütahya belediyelerine inceleme
Ana dosyadan ayrılarak devam eden soruşturmada ise CHP’li Kütahya ve AKP’li Isparta belediyelerinin ihale evrakları, illerin Başsavcılıklarından istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, ‘Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü’ne ait firmaların aldığı ihale dosyalarının istendiğini vurguladı.
Kütahya Belediyesi, geçen dönem MHP yönetimindeydi
Kütahya Belediyesi hakkında soruşturma başlatılmasıyla başka bir CHP’li belediye daha incelemeye alınmış oldu. Aziz İhsan Aktaş’ın aldığı ihalelerin inceleneceği soruşturmada belediyenin geçen dönem MHP yönetiminde olması dikkat çekti.
TIKLAYIN – Aziz İhsan Aktaş soruşturması tamamlandı: CHP Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Özgür Karabat hakkında ‘rüşvet’ten fezleke hazırlandı
TIKLAYIN – Aziz İhsan Aktaş iddianamesinde İmamoğlu hakkında ‘suç örgütü lideri’ denildi; “Aktaş, altın çağını yaşadı”
TIKLAYIN – Aziz İhsan Aktaş soruşturması tamamlandı, 40’ı tutuklu 200 kişiye dava: Belediye başkanlarına rüşvet suçlaması; Aktaş’a 704, Akpolat’a 415 yıl hapis istemi
TIKLAYIN – A’dan Z’ye “Aziz İhsan Aktaş” soruşturması: “Suç örgütü elebaşı” diye nitelenip tahliye edilen ismin ifadeleriyle hangi CHP’li belediye başkanları ve bürokratlar tutuklandı?