ANKARA – Özgür Özel, 21 Eylül’de yapacağı olağanüstü kurultay sayesinde kayyım atanması halinde kayyımın 6 gün orada durabileceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin 21 Eylül’de yapacağı olağanüstü kongresi hakkında konuşan Özel, partisinin 21 Eylül’de yapacağı olağanüstü kurultayı “teknik ve hukuki bir hamle” olarak nitelendirdi. Özel, “15’inde bir karar olur, partinin genel başkanlık noktasına kayyım atansa, o kayyım orada 6 gün durur. Partinin genel başkanının durduramadığı bir süreçtir bu. 6 gün sonra da parti, seçilmiş genel başkanı yeniden seçer” dedi.
Özel, 15 Eylül’de görülecek “kurultay iptali” davasının olası sonuçları ve “kayyım” ihtimaline ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hiç tahmin etmiyorum ama 15’inde partinin Genel Başkanlığı’na bir kayyum atansa o kayyum orada 6 gün durur. Çünkü partinin Genel Başkanı’nın durduramadığı bir süreçtir bu. 6 gün sonra parti, seçilmiş Genel Başkanı yeniden seçer” dedi.
21 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultaya da işaret eden Özel, “Delegelerin salt çoğunluğu imza toplarsa, genel başkan istemese de kurultay yapılır. Delegelerimiz bu yolla kurultay kararı aldı. 15 Eylül’de kayyum atansa dahi, 21 Eylül’de kurultay yapılacak” şeklinde ifadeler kullandı.
‘TARTIŞMALAR GERİDE KALMIŞ OLACAK’
YSK’nin dün CHP’nin il ve ilçe kongreleriyle ilgili verdiği karara dair ise şunları söyledi: “Dün YSK’nın verdiği hepimizin beklediği doğru bir kararla Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongreleri yapılacak. İl kongreleri yapılacak. Yani doğal sürecimiz de kasım ayının sonu gibi tamamlanmış olacak. O tamamlandığında bütün bu tartışmaların geride ve konusuz kaldığı bir süreç tamamen o sürece ulaşılmış olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***