Mahkeme tarafından CHP İl Başkanlığı’na ‘kayyım’ olarak atanan Gürsel Tekin, katıldığı TV programında CHP’deki kongre süreçlerinin sona ermesi halinde bile görevi devretmeyeceğini açıkladı. Tekin, anca mahkeme kararı ile görevi bırakacağını söyledi.
İstanbul’daki 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İstanbul İl Başkanlığı görevine atanan Gürsel Tekin, yaptığı açıklamalarla kamuoyunda tepki çekiyor. Mahkeme tarafından atanmasının ardından polis eşliğine il binasına giren Tekin, CHP yönetiminin sert tepkisine muhatap olmuştu. Tekin, son olarak iktidara yakın TGRT Haber kanalına çıkarak açıklamalarda bulundu. CHP’deki kongre sürecinde görev süresinin bitip bitmeyeceğiyle ilgili soruya, “Hayır, görevim sona ermiyor. Tedbir var. Ancak mahkeme sona erdirebilir.” diyerek kongre sonrasında da görevine devam edeceğini açıkça söyledi.
Tekin, programda ayrıca CHP’deki geçmiş tartışmalara değinerek, “Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü bir dönemde çok psikolojik baskı altında kaldı. Biz Muharrem’i infaz ettik, Kılıçdaroğlu’nu da sildirdik. Bana geçmez kardeşim, hiç yormayın kendinizi. Ben ne Muharrem İnce’yim ne de Kemal Kılıçdaroğlu’yum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***