Mülakat mağduru öğretmenler, Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Sinir krizi geçiren mülakat mağduru öğretmenlerden biri, “Yakalım mı kendimizi? İşimiz yok, ailemiz dağılmak üzere. Hakkımızı istiyoruz. Yeter artık. Biz bu ülkenin ötekileştirilmişi miyiz ya? Bizi neden ötekileştiriyorlar. Bazılarına kalkıyorlar 30 puan, bize bir puan veriyorlar. Biz bu ülkenin evladı değil miyiz, bizim diğerlerinden farkımız var.” diyerek isyan etti.
Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapan mülakat mağduru öğretmenlerden biri sinir krizi geçirdi.
"Yakalım mı kendimizi? İşimiz yok, ailemiz dağılmak üzere. Hakkımızı istiyoruz" pic.twitter.com/BGsKluXdp8
— Aktif Haber (@aktif_haber) August 13, 2025
Gözyaşlarını tutamayan öğretmen şu ifadeleri kullandı:
”O kadar somut belge var ki anlatmakla bitiremem, yuvarlama yapılmış, iller arası puan farkı var, sahte diplomalar sisteme girmiş. Bugün sahte diplomalar tartışılıyor, öğretmen atamalarına da müdahale edilmiş. Bunlar neden araştırılmıyor?
Artık dayanamıyoruz. Yakalım mı kendimizi? İşimiz yok, ailemiz dağılmak üzere. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Biz sizden torpil istemiyoruz. Anamızın ak sütü gibi elde ettiğimiz diplomalarımız, derecelerimiz var. Bu derecelerle bizim hakkımız istiyoruz. Kulaklıklarımızla duyduğumuz şeyi inkar ediyoruz. Bu kadar zulüm olmaz. Dayanamıyoruz artık.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***