‘Kılıç’lı ‘Terörsüz Türkiye’ Mesajı Sözleri Oldu… Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Mesaj Vermek İstedi?

'Kılıç'lı 'Terörsüz Türkiye' Mesajı Sözleri Oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Mesaj Vermek İstedi?


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasinin askeri güçle desteklenmesi gerektiğini vurguladığını belirtti. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kılıç kınından çıkarsa kaleme ve kelama yer kalmaz” diyerek Türkiye’nin SDG-PKK’ya karşı askeri operasyon sinyali verdiğini yazdı.



A+
Yazı Boyutunu Büyüt


A
Yazı Boyutunu Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamalarında SDG/YPG’ye yönelik uyarı niteliğinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yönünü Ankara’ya ve Şam’a dönenler kazanacak. Kıblesini şaşırıp kendilerine yeni yabancı patronlar arayanlar eninde sonunda kaybedecektir. Şunu da biliyoruz ki kılıç kınından çıkarsa kaleme ve kelama yer kalmaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinde kullandığı ‘kılıç’ metaforuyla vermek istediği mesaj gündem oldu.

'Kılıç'lı 'Terörsüz Türkiye' Mesajı Sözleri Oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Mesaj Vermek İstedi? - Resim : 1

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü “Erdoğan, kılıç uyarısını kime yaptı” başlıklı yazısında bu gündeme ele aldı. Selvi, Erdoğan’ın diplomasinin etkili olabilmesi için arkasında mutlaka askeri gücün bulunması gerektiğini belirttiğini aktardı.

'Kılıç'lı 'Terörsüz Türkiye' Mesajı Sözleri Oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Mesaj Vermek İstedi? - Resim : 2

Yazıda, “Masada diplomasinin etkili olabilmesi için arkasında mutlaka bir askeri gücün varlığı olması lazım. Erdoğan, ‘Kılıç’ uyarısı ile Türkiye’nin gerektiğinde SDG-PKK’ya yönelik askeri operasyon yapmaktan çekinmeyeceğinin de işaretini verdi. Bu yazıda şimdilik bu kadarla yetinmek istiyorum. Suriye’deki gelişmeleri izlemeye devam…” ifadeleriyle Erdoğan’ın SDG-PKK’ya karşı net bir duruş sergilediği vurgulandı.

Kaynak: Hürriyet


Etiketler

Recep Tayyip Erdoğan


Terörsüz Türkiye

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Özgür Özel'e Yanıt: 'Önünde İki Seçenek Var...'
Bakan Tunç’tan Özgür Özel’e Yanıt: ‘Önünde İki Seçenek Var…’

İnan Güney Dosyasında Sürpriz Gelişme: O Belgelere İlişkin Soruşturma Açıldı
O Belgelere İlişkin Soruşturma Açıldı

O Tarihte Dışarıda İşi Olanlar Dikkat! Meteoroloji Mühendisi ‘Aman Dikkat’ Diyerek Uyardı: Hem Kavuracak Hem De Sağanak Vuracak
Hem Kavuracak Hem De Sağanak Vuracak

Vergi Kaçakçılığıyla Mücadelede Yeni Dönem! ‘Haberim Yoktu’ Dönemi Bitiyor: 1 Ekim’den Sonra Bunu Yapana Hapis Cezası
‘Haberim Yoktu’ Dönemi Bitiyor! 1 Ekim’den Sonra Bunu Yapana Hapis Cezası Var

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***