Eski Üsküp Büyükelçisi Hakan Okçal, X platformunda yaptığı paylaşımlarda, Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) ile ilgili ciddi iddialarda bulundu. Okçal, 2008-2010 yılları arasında büyükelçilik yaptığı dönemde, üniversitenin dönemin AKP akademik kadroları (Ahmet Davutoğlu ve Veysel Eroğlu) tarafından kurulduğunu ve “içi boş bir tabela üniversitesi” olduğunu savundu.
17-25 Aralık sürecinde ele geçirilen ayakkabı kutularındaki paraların bu kurum için toplandığı söyleyen Okçal, üniversitenin Türkiye’de giriş sınavını kazanamayan herkesi kabul ettiğini, devam zorunluluğu olmadan yüzeysel bir eğitimle diploma verdiğini belirtti.
Ayrıca, YÖK tarafından gerekli standartlar sağlanmadan denklik verildiği ve Makedonya yasalarını hiçe sayan bir yönetim anlayışının hakim olduğu ifade edildi. Eski büyükelçi, üniversitenin turistik vize ile öğrenci kabul ettiğini ve bu durumun Makedonya polisi tarafından fark edilerek okulun basıldığını, çok sayıda gencin tutuklandığını da ekledi.
Bu olaylar nedeniyle Ahmet Davutoğlu ile tartışma yaşadığını iddia eden Okçal, IBU’nun sahte diploma dahil her türlü kumpasın içinde olabileceğini söyledi. Okçal, “.Bu sebeple Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin sahte diploma vermek dahil her türlü kumpasın içinde olabileceği hakkındaki iddialar bana hiç tuhaf gelmedi.” dedi.
Hakan Okçal’ın iddiaları, Türkiye’de sahte diploma skandalına dair artan tartışmalarla örtüşüyor.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***