Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e LeMan dergisinde yayınlanan ve krizine neden olan karikatür üzerinden yüklendi. “Gerçekleri çarpıtmak için kırk dereden su getiriyor. Milyonların gördüğü hakareti, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu kendinde ara!” dyen Erdoğan, “Özgür, git bir göz doktoruna görün. Yolsuzlukları, hırsızlıkları, belediyeleri saran rant ve rüşvet düzenini diyet borcundan dolayı savunuyorsun, bu küstahlığı niçin savunuyorsun?” ifadelerini kullandı.
Tayyip Erdoğan, AKP Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı’nda konuştu. Konuşmasının önemli bir bölümüde CHP’yi ve CHP lideri Özgür Özel’i hedef aldı. Erdoğan’ın açıklamasından kayda değer bölümler şöyle:
- Bu kadro, kendi ülkesini süklüm püklüm bir halde yabancılara şikâyet eden bir kadro değildir. Özgür neredeydi? Almanya’da… Ne yapmaya gitti? AK Parti’yi şikâyet etmeye… Bizim böyle bir derdimiz yok!
- Dün çıkmış alçaklığı (LeMan’ın karikatüründen bahsediyor) masum göstermek için akla ziyan argümanlar öne sürüyor. Gerçekleri çarpıtmak için kırk dereden su getiriyor. Milyonların gördüğü hakareti, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu kendinde ara! Özgür, git bir göz doktoruna görün.
- Yolsuzlukları, hırsızlıkları, belediyeleri saran rant ve rüşvet düzenini diyet borcundan dolayı savunuyorsun, bu küstahlığı niçin savunuyorsun? Haramilere canlı kalkan oluyorsun da hadsizlere niçin sahip çıkıyorsun? Saçma sapan cümleleri kurarken hiç mi yüzün kızarmadı, ben ne yapıyorum diye sormuyorsun?
- Sen ne zaman bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı gibi davranmayı öğreneceksin? Bu izansızlığın, akıl tutulmasının sebebi belli: Bu zat, siyasete milletin baktığı yerden bakmıyor. Ne yaptığını, kime ve neye hizmet ettiğini hesap edemiyor.
- CHP’nin çok ciddi bir siyasi kıble sorunu vardır. CHP sadece belediye sorguncularının değil, milletten kopuk marjinallerin, provokatörlerin, sokak eşkiyalarının da oyuncağı haline gelmiştir. CHP, tek başına karar alma ehliyeti olmayan bir şahsın ve şürekasının elinde giderek marjinalleşmektedir.
- Türkiye’nin ana muhalefet partisi şu an yönetilmiyor, dümeni kilitlenmiş gemi misali sürükleniyor. Özel’in girdiği yol çıkmaz sokaktır. Gerilim, nefret, hakaret ve kutuplaştırma siyasetiyle Türkiye’de acıdan ve pişmanlıktan başka varılacak yer yoktur. Kimsenin şüphesi olmasın: Bu millet basiret ve feraset sahibidir. AK Parti olarak samimi dileğimiz, ülkemizin ana muhalefet partisinin kendisini süratle toparlaması, rotasını bulması ve Ankara merkezli siyaset yapmasıdır.
- LGBT gibi sapkınlıklardan sanal bahis ve kumar tuzaklarına, cinsiyetsizleştirme politikalarından kültür emperyalizmine her geçen gün yeni bir cephede mücadele veriyoruz. Hafta sonu yaşanan görüntülere hepiniz şahit oldunuz. Bırakın milleti, ülkeyi, bunlardan kendi çevrelerine hayır gelir mi? Aileyi ortadan kaldırarak, ahlakı yok ederek masum çocuklara bile zehrinizi zerk ederek siz neyi amaçlıyorsunuz? Menfur fikirlerinizi, bozuk değerlerinizi bu topraklarda yaymanıza müsaade etmedik, etmeyeceğiz.
ÖNCEKİ YAZIFenerbahçe, PSG ile anlaşmaya vardı; Asensio’da mutlu son yakınSONRAKİ YAZILeMan dergisi soruşturmasında 4 çalışan için tutuklama kararı
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***