Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin ilk derece mahkemesinin kararına itiraz edildi. İstinaf, Bora Kaplan’ın 14 yıl 9 aylık hapis cezası kesinleştirdi. Kaplan’ın 53 yıl 3 aylık hapis cezası için ise Yargıtay yolu açık.
Cumhuriyet Savcısı ve sanıklar ile katılanların da aralarında yer aldığı birçok isim kararı istinafa taşıdı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Bora Kaplan’ın 14 yıl 9 aylık hapis cezasını kesinleştirdi. 53 yıl 3 aylık hapis cezası için ise Yargıtay yolu açık.
Bölge Adiye Mahkemesi’nin 7 Temmuz tarihli kararında şunlar yer aldı:
“Cumhuriyet Savcısı, katılanlar vekilleri ile sanıklar ve sanıklar müdafilerinin istinaf başvurusunda ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmediğinden istinaf başvurusunun esastan reddine, Sanıklar Bora Kaplan, Fethi Koyuncu, Adnan Kaplan ve Muhammet Kaplan ile müdafilerinin tahliye taleplerin; sanıkların üzerine yüklenen suçların vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu sanıkların kaçma şüphesinin varlığı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı değerlendirilmekle tutukluluk hallerinin devamına, Haklarında yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanan sanıklar yönünden; üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gözetilerek adli kontrol kararlarının devamına oy birliğiyle karar verildi.”