AMED – Amed Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede düzenlediği ve binlerce çocuğun katıldığı 2. Gezici Çocuk Tiyatro Günleri, Farqîn ilçesindeki jonglör performansı ve tiyatro oyunu ile sona erdi.
Amed Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Amed Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) tarafından kültür ve sanat etkinliklerine erişemeyen ilçe ve mahallelerdeki çocuklar için organize edilen 2. Gezici Çocuk Tiyatro Günleri, 20 Haziran’da Sümerpark Ortak Yaşam Merkezi’nde yapılan açılışla başladı. Gezici Çocuk Tiyatro Günleri, 6 gün boyunca 13 ilçede binlerce çocukla buluştu.
Aynı gün, aynı saatlerde üç ayrı ilçede ilçe belediyelerinin de katkılarıyla devam eden etkinliklerde çocuklar, ebeveynleriyle birlikte etkinliklere katılma ve tiyatro izlemenin keyfini çıkardı.
Gezici Çocuk Tiyatro Günleri, Farqîn (Silvan) ilçesindeki etkinlikle sona erdi. İlçe merkezinde bulunan Kent Meydanı’nda Mavi Maske jonglör grubunun performansı ve Tiyatro Ba’nın oynadığı Daristana Me adlı oyun yoğun ilgi gördü.
Farqîn’deki Tiyatro Günlerine katılan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zeynep Yaş, 6 gün boyunca 13 ilçede çocukları kültür ve sanatla buluşturdukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Zeynep Yaş, “Çocukların ve ailelerin bu faaliyetleri sıcak karşılamalarından dolayı bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***