Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Saray’da toplandı. Masada kritik başlıklar yer aldı. Gündem başlıklarından biri de tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB soruşturmaları oldu.
2 saat süren kabine toplantısının sona ermesinin ardından Erdoğan kameralar karşısına geçti. Eylemciler için ‘vandal’ benzetmesi yapan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
TARİHİ CAMİLER VE MEYHANELER
“Tarihi camilerimizin avlusunun affedersiniz meyhaneye çevrilmesi ile hiçbir problemleri yok ama Nevruz bayramında polisimizin çocuklara pamuk şekeri dağıtması bunları rahatsız ediyor.”
“Bu tutarsızlığı Kürt kardeşlerimiz tarafından da not edildiği kanaatindeyim. Bu faşizan dil millet karşısında zaman kaybetmiştir, bundan sonra da kaybetmeye mahkumdur.”
“VANDALLARIN SALDIRILARI”
“Vandalların saldırılarında yaralanan polisimizin, zarar verilen milyarlarca liralık kamu malının tek sorumlusu sokak çağrısı yapan ana muhalefet partisi lideri ve şurekasıdır.”
Serbest Görüş:
“Bunun siyasi hesabı Meclis’te hukuki hesabı yargı önünde sorulacaktır.”
“Daha önce de birkaç kez çağrıda bulundum, provokasyonlarla vatandaşlarımızın huzurun bozmaktan artık vazgeçin.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***