Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ülkede yargının sopa olarak kullanıldığını vurgulayarak son dönemde yaşananlara tepki gösterdi. Hukuksuzluğa karşı birlik olma zorunluluğunu işaret eden Yavaş, “Bir ve beraber olmadığımız zaman, tarih de torunlarımız da bizden sonra gelen nesil de bizleri affetmeyecek” ifadelerini kullandı.
CHP’nin ön seçim kararı sonrası olası Cumhurbaşkanı adaylarından biri olduğu iddiasıyla gündemden düşmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Milli Egemenlik Platformu’nun Ankara’da düzenlediği Milli Egemenlik Kongresi’nde konuşma yaptı.
Mansur Yavaş, kongreden çıkacak sonuçların mutlaka değerlendirileceğini belirterek, “Eğer yarın bir gün ülke yönetiminde bir görev düşerse, bu kongrede alınacak fikirlerin, görüşlerin mutlaka bizim nazarımızda olacağından ve değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler milliyetçi ve Atatürkçü kimliğimizi hiçbir zaman saklamadan CHP’de siyaset yapıyoruz. Kaçınılmaz olarak bu ülke için kaygı duyan herkesin yan yana olması gerekiyor” dedi.
‘HUKUKSUZLUĞA KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ’
Birlik ve beraberlik vurgusu yağan ABB Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:
“Bir ve beraber olmadığımız zaman, tarih de torunlarımız da bizden sonra gelen nesil de bizleri affetmeyecek. Bugünkü iktidara karşı, iktidarın hukuksuzluklarına karşı, önümüzdeki günlerde yaşanacak hukuksuzluklara karşı bir ve beraber olmak durumundayız. Bunun zaruretini açıkça hissediyoruz. Örnek; Sayın Özdağ… Hukuk, iktidarın sopası olmamalı. Hakim bağımsız olmalı, adil olmalı. Çiğdem Hanım’ın hala tutuklu olduğunu görünce, birçok insanın bir twit yüzünden tutuklu olduğunu görünce hukukçu olarak gerçekten üzülüyorum. Yargılanmaktan kaçmıyoruz ki…
‘BÖYLE ÜLKEYE KİMSE YATIRIM YAPMAZ’
Siz bir twit attıktan sonra sabaha karşı evinizden alınıyorsanız veya bir konuşma yaptıktan yarım saat sonra yandaş medyada sizin hakkınızda soruşturma açıldığı duyuruluyorsa kimse yargının bağımsız olduğunu iddia edemez. Bunun zararı ülkemize. Böyle bir ülkeye kimse yatırım yapmaz. Ne kadar çok hukuk, ne kadar çok demokrasi, o kadar ekmek demektir. Böyle bir ülkeye yatırım gelmez, bugünkü açlığın, fakirliğin sebepleri israfın yanı sıra bu tür muamelelerdir.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***