İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i bir saat içinde katlettikten sonra intihar etti.
Yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘İstanbul Turizm Fuarı’nın açılış konuşmasında tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları dedi:
“İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARININ YAPILMASINI ÖNERİYORUM”
“Üzerimize düşen vazife noktasında kararlı bir yönetim olduğumuzu belirteyim. Elbette bu vazifeleri yerine getirirken, her kurumun üzerine düşen vazife noktasında hassas davranacağına olan inancımla, bir araya gelmekle, hatta hızlı bir biçimde, ki hem şehrimizde hem diğer şehirlerde bütün yöneticilere bunu tavsiye ediyorum, hızlıca büyük şehirlerde bütüncül alınacak tedbirlerin daha koordineli, daha hızlı, daha pratik, ıskalanmış bir işbirliği varsa onun da yerine getirildiği biçimde ele alındığı toplantıların yapılması ve bu toplantıların mutlaka her şehirdeki, başta yaşayan kadınları, çocukları, yani çocuklarımızı, gençlerimizi koruyan daha güçlü bir çevreyi var eden pozisyona gelmesini sağlayan bir altyapıyı oluşturma konusunda işbirliği toplantılarının yapılmasını öneriyorum.”
‘BASİT BAKMAM MESELEYE’
“Bu konuda şehrimizdeki önerimizi de elbette ki şehrimizin yöneticileriyle paylaşacağım” diyen İmamoğlu, “Ama bütün ülkeye yaygınlaşmasını değerli buluyorum. Bir seferberlik gibi, bu iklimi dağıtacağımıza, güveni, huzuru tesis edeceğimize inanıyorum. Yoksa ben, bir psikopatın gencecik insanları katleden, yaşamdan koparan o kötü görüntüleri, ülkedeki politik ortamla ilişkilendirecek kadar basit bakmam meseleye. Meseleye, hepimizin pozisyonu, hepimizin sorumlu olarak bakarım” ifadelerini kullandı.
Serbest Görüş:
‘AYRIŞTIRICI DİLDEN TOPLUMUN UZAKLAŞMASI LAZIM’
“Ayrıştırıcı dilden, kutuplaştırıcı dilden toplumun uzaklaşması lazım” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:
“Birbirini seven insanlar olduğumuzu, birbirimize hatırlatmamız lazım. ‘Bizim meydanlarımızda sevgi var’ diye bağırdıkça, bana ‘sevgi pıtırcığı’ dediler. Hayatta en çok sevdiğim yakıştırmalardan biri. Sevgi pıtırcığı olmaya devam ediyorum. Yeter ki insanlar birbirini sevsin, bütün sorunlar ortadan kalkar. Şunu söylemem lazım: Özellikle kindarlığı, öfkeyi, nefreti bu toplumun gündeminden defetmemiz lazım. Bu dili kim kullanıyorsa, toplum ona cezasını verir. Toplum; sevgiyi, iyiliği, dayanışmayı, kardeşliği vaat edenleri de sever. O bağlamda, genel anlamda ve geniş anlamda, böylesi dilin ve böylesi bir davranışın, birbirine sevgiyle, saygıyla, hürmetle bakan anlayışın Türkiye’mize ne kadar iyi geldiğini ve geleceğini de hep birlikte yaşayalım istiyorum.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***