HABER MERKEZİ – Rakka kentinde Zenûbiya Kadın Topluluğu’nun düzenlediği “Özgürlük Sosyolojisi” konferansında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için yapılacak eylem ve etkinliklere dair kararlar alındı.
Kuzey ve Doğu Suriye’nin Rakka kentinde Zenûbiya Kadın Topluluğu’nun “Beni sevmek, fikirlerimin yaşama geçirilmesidir” şiarıyla düzenlediği ‘Özgürlük Sosyolojisi’ konferansı, “Zindan duvarlarının arkasındaki özgürlük” başlıklı ikinci bölümle devam etti.
Konferansın ikinci bölümünü yöneten Zenûbiya Kadın Topluluğu Eğitim Komitesi Yönetimi Üyesi Meryem Osman, Türkiye’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik hukuk dışı uygulamalarına dikkat çekerek, “Önder Abdullah Öcalan’a göre özgürlük, toplumsal yayılmanın gücüdür. Önder Abdullah Öcalan buna ahlaki davranış diyor. Özgürlük olmadan toplumsal ahlak da mümkün değildir. Çünkü özgürlük, ahlakın kaynağıdır” dedi.
Zenûbiya Kadın Topluluğu Eğitim Ofisi üyesi Ala El Awad da, “Önder Abdullah Öcalan fiziki olarak tutsak ancak fikirleriyle özgürdür. Bu görüş, onu destekleyen ve onun yolundan giden halk arasında yayılıyor” diye konuştu.
Öcalan’ın kadınların yoldaşı olduğunu ve kadınların özgürlüklerini kazanmaları için çaba gösterdiğini belirten Şehit Aileleri Meclisi Eş başkanı Fatme Nasan ise, “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Reqa Kantonu İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Ayşe Şawîş, Öcalan’ın fikirleri sayesinde kadınların özgürleştiğine vurgu yaptı.
Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Yerel Yönetimler Kurulu Eşbaşkanı Îlham Mitlî de şunları söyledi: “Önder Abdullah Öcalan değerlendirmelerinde özellikle bir ulusa vurgu yapmadığı için fikirleri, farklı inançlara sahip bütün halklar ve azınlıklar arasında yayılmıştır. Biz Süryani kadınlar olarak Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerine sahip çıkıyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi aydınımız Mixaî Hadodo’nun fikirlerini kendi içinde barındırıyor. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz.”
Kadınlar, kapsamlı tartışmalardan sonra uygulamalarından kaynaklı Türkiye’ye dünya çapında baskı uygulamak, tecridi sona erdirmek ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için bu tür etkinliklerin yapılması noktasında fikir birliğine vardı.
Sonuç bildirgesiyle sona erden konferansta kabul edilen kararlar şöyle
“* Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması için kadınların mücadelesini artırması ve çeşitli eylemler düzenlemesi gerekiyor.
* Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ve kitapları tercüme edilip dağıtılmalıdır.
*Abdullah Öcalan’ın zindandaki mücadelesini ve direnişini topluma anlatmak için komünlerde ve meclislerde kampanyalar başlatmak.
* Abdullah Öcalan’ın savunmalarının okunmaya devam edilmesi ve (Ortadoğu) adlı kitabının okunmaya başlanması.
* Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için festivaller düzenlenmesi.
*Abdullah Öcalan’ın durumunun aydınlatılması için tüm insani kuruluşlara ulaşarak Önder Abdullah Öcalan’ın sağlığına dikkat çekecek panellerin düzenlenmesi için gerekli hazırlıkların yapılması.
* Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yapılacak eylemlerin uluslararası ve yerel düzeyde yürütecek koordinasyonun geliştirilmesi.
* Abdullah Öcalan’ın felsefesini uygulamak ve yaymak.
*Demokratik moderniteye temel teşkil eden toplumsal ekonominin paylaşılması.
*Demokratik bir aile kurmak için aile hukukunun uygulanması.
*Ortak ve özgür bir toplumun doğru modelini tanımak için kadın bilimini geliştirmek
*Demokratik ve ekolojik bir toplum kurmak için eğitim yoluyla kadınların bilinç düzeylerini arttırmak
*Çevrenin korunmasına yönelik bilinçlendirme kampanyaları düzenleyerek ekoloji kavramını yaygınlaştırmak.
*PKK’nin ‘terör’ listesinden çıkarılması için hukuk komitesi kurulması.”
Kararların açıklanması ardından Hîlala Zêrîn Kadın Kültür Hareketi’ne bağlı bir grup eserlerini sergiledi. Konferansın organizasyon komitesi de katılımcılara Abdullah Öcalan’ın kitaplarını hediye etti.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***