İSTANBUL – Şişhane’deki kayyım nöbetinde, ülkenin her yerinde kayıma karşı çıkılması ve sesin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 70’inci gününde devam etti. Eylemde,“Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” Kürtçe ve Türkçe yazılı pankart açıldı. Sık sık atılan “Bijî berxwedana Colemêrg’ê”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının yanı sıra “Bijî berxwedana zindanan”, “Kayyım defol”, “Kayyım gaspına geçit vermeyeceğiz”, “Bijî berxwedana Colemêrg’ê” dövizleri taşındı. Sendika ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar, “Kayyım defol” yazılı tişörtleri giydi.
Eylemde konuşan DEM Parti Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Arif Yılmaz, kayyımla yönetilen belediyelerin borç batağında olduğunu hatırlattı. Kürt halaylarına ve düğünlerine dönük saldırılara dikkat çeken Yılmaz, “Halaylarımıza, folklorumuza, türkülerimize saldırıyorlar. Coğrafyamızdaki tutuklamalar ve şiddet olaylarının yan sıra parlamentoda da aynı amaçla milletvekillerimize şiddet uygulanıyor. Her yerde, meydanlarda direnmeye devam edeceğiz” diye belirtti.
‘SEÇİLEN İRADE YOK SAYILIYOR’
Ardından söz alan CHP Esenyurt Belediye Meclis Başkanvekili Sadrettin Yıldırım, Colêmêrg halkının seçtiği iradenin yok sayıldığını belirtti. Aynı zamanda belediye meclisinin iradesinin de yok sayıldığını ifade eden Yıldırım, “Belediye meclisi de halk tarafından seçilmişti ve içlerinden bir kişi belediye başkanı olarak görevlendirilebilirdi; fakat buna da izin verilmedi” dedi. Türkiye’nin gündeminde sürekli kayyım rejiminin olduğunu vurgulayan Yıldırım, ” Türkiye’nin her yerinde halkımızın bu kayyumlara karşı çıkması ve sesini yükseltmesi gerekiyor. Çünkü kayyımlar, halkımıza ve ülkemize yakışmayan uygulamalardır. Eğer bir ülkede demokrasi, insan hakları ve adalet yoksa bu tür uygulamalar ne yazık ki bir ceza gibi dayatılıyor. Bizler önümüzdeki süreçlerde bu ülkede özgürlüklerin, hakların, demokrasinin ve insan haklarının egemen olmasını istiyoruz. Çünkü bu saydığımız değerler, halkların kardeşliğiyle ve bizim mücadelemizle gerçekleşebilir. Kayyım politikaları artık bu ülkeye yakışmıyor ve bu uygulamalara bir son vermek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Eylem, slogan ve alkışların ardından sona erdi.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***