Geçen hafta South Carolina’da ölü bulunan 62 yaşındaki Boeing ifşacısı John Barnett, ABC News kanalına göre, daha önce bir aile dostuna ölü bulunması halinde yetkililerin anlattıklarını inanmamasını söylemiş. Polis, Barnett’i Charleston’daki bir otelin otoparkında başından tek kurşunla vurulmuş halde ve yanında “not yazılmış gibi görünen beyaz bir kağıt parçası”yla bulmuş ve adli tıp raporunda “kendi kendine sebep olduğu” bir yaradan öldüğü belirtilmşti.
ABC News 4’e konuşan ve soyadını vermeyen Jennifer, kanal tarafından Barnett’in “yakın aile dostu” olarak nitelendiriliyor. Barnett’in ölümünden bir süre önce kendisine, olası intiharına ilişkin hiçbir habere inanmamasını söylediğini iddia etti. Barnett’in “Korkmuyorum ama bana bir şey olursa bu intihar olmayacak.” dediğini söyledi.
Jennifer sözlerine şöyle devam etti: “İntihar etmediğini biliyorum çünkü bu mümkün değil. Hayatı çok seviyordu, ailesini çok seviyordu. Kardeşlerine, şu anda yaşadıklarını yaşatamayacak kadar çok seviyordu onları. Birileri onun söyleyeceklerinden hoşlanmadı ve onu susturmak istedi. Bu sebeple yaptıklarına intihar süsü verdiler” Polis bu iddiayla ilgili henüz açıklama yapmadı.
2019’da The New York Times’a verdiği röportajda Barnett, Boeing uçaklarının üretildiği bir fabrikaya atıfla: “Henüz Charleston’dan çıkan ve uçuşa elverişli, tam manasıyla güvenli olduğunu söyleyebileceğim bir uçak görmedim.” demişti.
Barnett öldüğünde Boeing’le hukuki bir çekişmenin ortasındaydı.
Avukatları Robert Turkewitz ve Brian Knowles yaptıkları açıklamada, Barnett’in intihar edeceğine dair “hiçbir belirti” olmadığını ifade etti. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “John, ifşa davasında ifade sürecinin ortasındaydı ve sona yaklaşıyordu. Morali çok iyiydi ve hayatının bu aşamasını geride bırakıp yoluna devam etmeyi gerçekten dört gözle bekliyordu. Kendi canına kıyacağına dair hiçbir belirti gözlemlemedik, buna kimse inanamıyor. Hepimiz perişan durumdayız. John’a ne olduğu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Charleston polisinin bunu tam ve doğru bir şekilde araştırması ve bulduklarını kamuoyuna anlatması gerekiyor. Hiçbir ayrıntı karanlıkta kalmamalı.”
Boeing’in güvenlik sicili, 2018 ve 2019 yıllarında Boeing 737 MAX’ın karıştığı iki ölümcül kazanın ardından merceğe alınmıştı. Ocak ayında Alaska Havayolları’na ait bir Boeing 737 Max 9, kalkıştan kısa bir süre sonra 16.000 feet yükseklikte uçarken kapısı patladı.
Çarşamba günü American Airlines’a ait bir Boeing 777, Dallas’tan ayrıldıktan sonra bir mekanik sorun nedeniyle Los Angeles’ta acil iniş yapmış; 139 yolcu, 6 kişilik de kabin ekibinden oluşan 25 yıllık uçağın alt kısmında eksik bir panel olduğu belirlenmişti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***