Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan’ın başkenti başkenti Riyad’da yaşanan Süper Kupa krizinin öncesi ve sonrasına dair önemli açıklamalar yaptı.Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sahaya Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün yer aldığı pankartla çıkmak istemesinin “krize” dönüştürülmesiyle ve TFF’nin gönderdiği yazılarla ilgili çarpıcı bilgiler veren Koç, “Savaşa dikkat çeken bir şeydi. Yurtta Sulh Cihanda Sulh atamızın etkileyici bir söylem. Ama bu pankart üzerinde ısrar etmedik. Zaten federasyonumuz bize iki tane resmi yazı yazdı. ‘Şu pankartla çıkacaksınız’ diye. Federasyonun yazdığı bize ilk gelen 14 Aralık’ta yazı geldi. Bu maça çıkacağımız pankart resmi bir yazıyla geldi. ‘Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu olsun’ pankartıyla çıkacaklardır’ diye yazı” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) daha sonra bir yazı daha geldiğini söyleyen Koç, “O da şehitlerimizle ilgili pankart. 18 Aralık’ta, ‘Beyaz renkli tişörtleri planlamaktayız, sizler için uygun ise göreceğiniz formayı çocuklara hediye edeceğiz’ dendi. Çocuklarımız sahaya önde 100. yıl logomuz arkada Atamızın sloganıyla çıkacaktık. Bize diyorlar ya ‘sözleşmenin dışında hareket edemezsin’; demek ki son dakika şehitlerimizle ilgili pankart kabul edilmiş” diye konuştu.
Federasyon’a gönderdikleri yazıya cevap gelmeyince üzerine gittiklerini, bu kez “Dışişleri’nden cevap bekliyoruz” denildiğini açıklayan Koç, “27 Aralık’ta gönderiyoruz yazımızı. Cevap gelmedi. Üstüne gittik. Federasyon ‘Dışişleri’nden cevap bekliyoruz’ dedi. Uçağa bindik, bir daha sorduk. Sözleşme nasıl, kim, neye karar vermiş, bilmiyoruz” dedi.
Süper Kupa maçında yabancı hakemler konusunda da ısrarlı olduklarının altını çizen Koç, “Bu konuyu satın almıştı federasyon. Yumruk olayından sonra bu konuda başkanda 180 derece dönüşüm oldu. Konu rafa kalktı gibi oldu. U 19’la gittik, vize işlemleri yaptık diye yanımızda götürdük. Maça A takımla çıkacaktık. Maça atanan hakem olacak iş değil. Söz konusu hakemin hangi takıma ne kadar yakın olduğu, geçmişi, gençliği bilinen bir şey. Bu işten çok rahatsız olduk. Oraya gitmişken yabancı hakemle oynama fırsatı varken bir yumruk ile talihsiz bir gece yaşandı futbolda. Federasyon’un 180 derece dönmesine anlam veremedik” diye konuştu.
Ali Koç’tan önemli açıklamalar
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi “Atatürk pankartı” ve “Atatürk tişörtü” krizi yaşanmış, takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmemişti. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmediği için sahaya çıkmayı reddetmiş, maç ertelenmişti.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy‘un ‘Nedir Ne Değildir Özel’ programında önemli açıklamalarda bulundu. Koç, Suudi Arabistan Riyad’daki Süper Kupa’da yaşanan krizi, takımların neden sahaya çıkmadığını anlattı.
Ali Koç’un açıklamaları şu şekilde:
“Kesinlikle konuşmayı düşünmüyorduk; ama konuşmak zorunda bırakıldık. Çok fazla dezenformasyon ve masumane, art niyetle bilgi kirliliği var. Konu siyasi malzeme yapıldı. Odağından çok yanlış yerlere gitti. Olay olduğundan bu yana bütün olayı Fenerbahçe ve şahsımın etrafında döndürülmesi, iftiralar, yalanlar belli bir merkezden düğmeye basılarak yapılmış müthiş bir iletişim operasyonuyla karşı karşıya kaldık.
“Protokol bizde yok, Federasyon’dan istedik”
Protokol bizde yok. Biz bir mektup yazdık hafta içinde federasyonumuza protokolü rica ettik. Sadece protokolü değil maç gününe kadar olan kriz sürecinde yazışmaları rica ettik. Bizimle Federasyon arasında yapılmış hiçbir anlaşma yok. Sürecin çok amatörce yürütüldüğü konulardan bir tanesi bu. Bizim de talep aklımıza gelmedi, doğruya doğru konuşalım.
“Biz sözleşmeyi görmedik”
Federasyon ile bir firma arasında sözleşme var. Bu sözleşmeyi biz görmedik. Bizim gördüğümüz hiçbir sözleşme yok. Bugün bize cevap geldi. Akşam 17.30-18.00 sularında geldi. İki kulübün de yakından uzaktan sözleşmeyle ilgili hiçbir şey bilmediğini görüyoruz. Cevapta kısaca ‘gizlilik vardır, bunu paylaşamayız, çok arzu ediyorsanız, hukukçu yollayın size gösterelim’ deniyor.
“Federasyon Başkanına sordum”
Yaz aylarında sayın başkanla konuşurken ‘Süper Kupa ne olacak?’ demiştim. Kendisi bana yurt dışında oynatmayı düşündüklerini Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Katar yanılmıyorsam ve Suudi Arabistan’ı söyledi. Şahsen Almanya’nın çok iyi fikir olduğunu düşündüm. Orada yaşayan vatandaşlarımız, pek de Almanların izin vereceğini tahmin etmiyordum. Nitekim de öyle oldu. Sonra en iyi teklif Suudi Arabistan’dan geldi. Bütün dünyanın gözü Suudi Arabistan’da. Müthiş yatırımlar yapılıyor. Dünya Kupası’na talipler, alacaklar. Müthiş futbolla ilgili enerji, dinamizm, heyecan var.
“100. yıl özelinde Suudi Arabistan kararının hatalı olduğunu gördük”
Futbol açısından o dönemde herhangi 100. yıl hassasiyeti yok. Almanya olmayacaksa Suudi Arabistan’ın uygun olacağını düşündük. Bize böyle söylendi, biz de ‘doğru olur’ dedik. 100. yıl özelinde hatalı düşünce olduğunu gördük. Özellikle bunu isteme sebeplerimizden biri, Fenerbahçe olarak özellikle iki sebeple ısrar ettik Suudi Arabistan’da oynanması. Biri, maç takviminin cilvesi diyelim, 5 gün önce Fenerbahçe-Galatasaray derbisi olacaktı. Yıllardır biz taraftar götürmüyoruz. İstanbul’da maçta ne cereyan edecek o da belli değil. Gergin tansiyonu düşünerek Olimpiyat Stadı’nda 40 bin Fenerli, 40 bin Galatasaraylı olarak sıkıntı olabileceğini düşündük. Hatta Federasyon Başkanı ‘Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayamayız’ dedi.
“Yurt dışında olursa yabancı hakeme sıcak baktık”
Yurt dışında oynanırsa yabancı hakem kadrosu ihtimalinin yüksek olabileceğini söyledik. Federasyonumuz sıcak baktı, rakibimiz sıcak bakmadı. Onu sonra öğrendik. İngiltere hariç nerede ise herkes devre arasında. Fenerbahçe’nin hakkı o kadar çok yeniyor ki. Bari bu tek maçta, telafisi olmayan maçta yabancı hakemler olsun istedik. 20 Ekim’de Federasyon açıkladı. Büyük tepkiler oluştu. Siyasi seviyede, taraftar seviyesinde tepkiler oluştu. 100. yılımızda oraya gidiliyor olması. Ülkemizde olsun düşüncesi hakimdi. Demin söylediğimiz sebeplerden dolayı zig-zag çizmedik, sağlam durduk. Yüksek Divan Kurulunda orada oynanmasın diye tavsiye kararı çıktı; zira Galatasaray’da da benzer karar çıktı. Tahmin edersiniz ki, büyük baskı oluştu.
“Önümüzdeki 5 yıl kimin şampiyon olacağı bilinmiyordu. Federasyon bizimle istişare etti. Kesinlikle federasyonun kendi başına aldığı karar değil. Galatasaray ve Fenerbahçe baskı olmasına rağmen projeye devam ettik. Hatta Galatasaray Kulübü federasyona bir yazı yolluyor oynanmasın diye. Federasyon başkanı bizleri çağırdı ‘ne düşünüyorsunuz’ diye. Biz aynı noktada durduk. ‘Biz oynamayız demiyoruz ama amir olarak senin olarak karar vermen lazım’ dendi. Federasyon bu maçın Riyad’da oynanacağını açıklandı. 30 Aralık’tı, kulüplerin ricasıyla 29 Aralık’a alındı. Futbolcularımız aileleriyle yılbaşını geçirsin diye.
“Maça atanan hakemden rahatsız olduk”
Yabancı hakemler konusunda o kadar ısrarlıydık ki. Bu konuyu satın almıştı federasyon. Yumruk olayından sonra bu konuda başkanda 180 derece dönüşüm oldu. Konu rafa kalktı gibi oldu. U 19’la gittik, vize işlemleri yaptık diye yanımızda götürdük. Maça A takımla çıkacaktık. Maça atanan hakem olacak iş değil. Söz konusu hakemin hangi takıma ne kadar yakın olduğu, geçmişi, gençliği bilinen bir şey. Bu işten çok rahatsız olduk. Oraya gitmişken yabancı hakemle oynama fırsatı varken bir yumruk ile talihsiz bir gece yaşandı futbolda. Federasyonun 180 derece dönmesine anlam veremedik.
Hadisede çok hatalı planlama yapılmış. Sayın Ömer Çelik de değindi. Bazı doğru tespitleri var. Bazı sözleri de yanlış bilgilendirildiği için doğrular ı yansıtmıyor. Tutanak, 16 Kasım’da federasyonda Galatasaray-Fenerbahçe toplantı yapılıyor. Bir sürü konu konuşuluyor. Kime ne kadar koltuk, loca, kura çekimi, kim hangi otelde kalacak vesaire, vesaire.
“Bize bilgilendirme yapılmadı”
Bir bilgilendirme yapıldı, tamamen taraftara yönelik. Suudi Arabistan’da nasıl davranmalısın, sokakta bağırmamalısın diye. Taraftara yönelik bilgilendirme yapıldı. Kulüplerimize yönelik ‘şöyle protokol var, bunlara izin veriyor, vermiyor’ diye bir şey söz konusu değil. Taraftarlara yapılan kuralları iki kulüp de sitesine koydu. Ama kulüplere gelen hiçbir bilgilendirme yok. Burada 11 maddelik tamamen organizasyonla ilgili belge. Tek imzaladığımız bu. Etrafta kabul edilen protokol, sözleşme, vekalet bunların hiçbirisi yok. TFF’de bir protokol var ama biz bilmiyoruz. İstedik, ‘gizlidir veremeyiz, gelin gösterelim’ dendi.
Maç günü bizim yetkililerle Suudi yetkililer arasında yazışmalar oldu. Ben esas o yazışmaların bir şekilde ortaya çıktığı zaman işin aslı astarı nedir net bir şekilde belli olacaktır. O yazışma ortada olmadığı için şu an soruyoruz.
“Federasyon sorumluluğu üstünden atmaya çalışıyor”
Biz şunu istedik, ayın 2’sinde, biz de işin dibine inmek istiyoruz. Büyük bir fiyasko oldu. Bu nasıl oldu? Bunun dibine inmek istiyoruz. Protokol var, kulüpler dayatmaya çalıştı diye federasyonun sorumluluğu üstünden atması için kurgulandığı bir senaryo bu.
Ben Fenerbahçe adına konuşabilirim. Futbolda teamüller var. TFF liderliğinde olan bir organizasyon bu. Aynen lig, kupa maçları gibi. Maç haftası varsa pankart, tişört sahaya çıkacağınız onlar size cevap verir. AÇEV, LÖSEV, şehitlerle ilgili mesajları veririz cevap gelir. Hatta maç günü bile oldu. En son derbi maçında şehitlerimiz oldu. Allah bir tane bile şehit göstermesin. Tişörtle çıkmak istediğimizi söyledik onayı aldık. Biz Çarşamba günü sabah yazı yazdık. Dedik ki ‘ısınmaya bu tişörtle ve bu pankartla çıkacağız’. Cevap alamadık. Ertesi gün uçağa binerken bir daha sorduk.
Pankart meselesi
Savaşa dikkat çeken bir şeydi. Ondan evvel Ukrayna-Rusya savaşında da aynı pankartı kullandık. Barıştan bahsediyoruz. Yerel otoritenin buna hassasiyet göstermesi. Yurtta Sulh Cihanda Sulh atamızın etkileyici bir söylem. Ama bu pankart üzerinde ısrar etmedik. Zaten federasyonumuz bize iki tane resmi yazı yazdı. Şu pankartla çıkacaksınız diye. Federasyonun yazdığı bize ilk gelen 14 Aralık’ta yazı geldi. Bu maça çıkacağımız pankart resmi bir yazıyla geldi. Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu olsun pankartıyla çıkacaklardır diye yazı.
“Demek ki son dakikada pankart kabul edilebiliyormuş”
28’inde yanılmıyorsam bir yazı daha geldi. O da şehitlerimizle ilgili pankart. 18 Aralık’ta beyaz renkli tişörtleri planlamaktayız, sizler için uygun ise göreceğiniz formayı çocuklara hediye edeceğiz dendi. Çocuklarımız sahaya önde 100. yıl logomuz arkada Atamızın sloganıyla çıkacaktık. Bize diyorlar ya sözleşmenin dışında hareket edemezsin demek ki son dakika şehitlerimizle ilgili pankart kabul edilmiş.
“27’sinde yazımızı gönderdik, cevap gelmedi”
27 Aralık’ta gönderiyoruz yazımızı. Cevap gelmedi. Üstüne gittik. Federasyon ‘Dışişleri’nden cevap bekliyoruz’ dedi. Uçağa bindik, bir daha sorduk.
“Cumhurbaşkanı’nın adı geçmedi”
Bizim olduğumuz toplantılarda Cumhurbaşkanı’nın adı geçmedi. Uçaktan iniyoruz orada da soruyoruz. Sözleşme nasıl kim neye karar vermiş, bilmiyoruz.
Bizim son dakika dayatmamız sözkonusu değil. Her şey normal seyrinde devam ediyor diye biliyoruz. Bize bir kere deseler şu, şu, Suudi tarafından kabul edilmiyor. Ona göre organize oluruz veya orada maçı oynamayız. Biz bunu maça saatler kala öğrendik. Veya sıkıntının farkında oraya gider çözeriz, maçı oynarız düşüncesi bende olası. Cuma günü pankart bastırdılar. Her şey önceden planlanmışsa niye ihtiyaç var. Yine bize yazıyla gelen çocuklarımızın çıkacağı tişörtün programdan kaldırıldığını öğrendik. Üç ‘Parla’ şarkısı, Norm Ender değerli rapçimiz. Çok tutuldu, çok sevildi. Federasyon organizasyona bunu da ekledi. Sonra Allah’ın işi, o gün televizyon kanalına demeç veriyor Norm Ender, ‘Parla marşını söyleyeceğim’ diyor. Suudi Arabistan’a indik. Her şey yolunda. Otellerimize geçtik. Benim ve Selahattin Bey’in Suudi işadamlarında yemeğimiz vardı. Ekstra bilet ve loca peşindeyiz. Bize çok sınırlı bilet verildi çünkü.
O toplantıda genelde kulüplerin profesyonelleri, staddan, akretidatasyondan sorumlu ekip ve federasyon ekibi ve Suudiler var. Fakat orada ilk defa bizim pankartımızın, ısınma tişörtlerimizin kabul edilemeyeceği ifade ediliyor Suudi yetkililer tarafından. İstiklal marşı Suudi Arabistan milli marşı orada gündeme geliyor.
“İstiklal Marşı değil, Parla”
Onların marşı da var. Bizim İstiklal Marşımızda sıkıntı yok. O krizde değil. Parla marşı iptal edilince sanki İstiklal Marşı iptal edilmiş anlaşıldı. Fenerbahçe tişörtle ısınmaya çıkacak. Sanki biz son dakika formayı değiştiriyormuş gibi intiba yarattılar, bilerek ya da bilmeyerek. Federasyon yetkilisi buna üst düzeyde karar verilecek diyor. Kesip atılmıyor. Ertesi gün oluyor biz hala bilet peşindeyiz. Federasyon yetkililerini arıyoruz. Bir loca daha alabilir miyiz diye. Ben A Spor’a röportaj veriyorum. Barış olsun dünyada, insanlık kazansın diyorum.
“Sayın Büyükekşi’den telefon geliyor”
Özellikle Filistin’de kardeşimizlerin yaşadıklarına istinaden. Hiçbir normal insanın kabul edemeyeceği görüntülere sahne oluyor dünya. Atamız’ın sözünü gündeme getiriyorum; ‘Yurtta sulh cihanda sulh.’ Hatta o pankartı İngilizce çıkmak istiyoruz. Bizim için o pankart olmazsa olmaz da değil, işin ekstrası. Ben ve yöneticilerim Suudi Arabistan’ın eski federasyon başkanının evine yemeğe gidiyoruz, öğle yemeğine. Biz orada iken telefon geliyor. Sayın Büyükekşi’den telefon geliyor. Federasyonun kaldığı otele gelmemizi istiyor. Toplantıya 17.30’da toplantıya oturuyoruz. Maç 20.30’da.
Otele gidiyoruz. Kat tıklım tıklım. Tek gireceksiniz deniyor. Masada Gençlik ve Spor Bakanımız, sayın Dursun Özbek var. Odaya gidiyoruz. Oturuyorum masaya. Bir de Sayın Bakanımızın iki danışmanı var. İlerleyen saatlerde Sayın Kasapoğlu da toplantıya katılıyor. Eski spor bakanı. Birkaç danışmanı yanında. Spor Bakanımız da orta yolu bulmaya çalışıyor. Aklı selimle orta yolu bulup maçın oynanması için. Ben oraya oturuyorum, sessizlik var. Bir kağıt alıyorum. Sayın Başkan ‘Her şey yolunda maç başlayacak, gösteri, ışık, alev, şehitlerimiz için 1 dakika saygı duruşu olacak, milli marşlar çalınacak’ diye programı anlatıyor”
“100. yıl formamızla çıkamayacağımız için ısınmaya tişörtle çıkmak istedik”
“Diyorlar ki, ‘Sizin pankart ve tişört’. ‘Bizim pankartla derdimiz yok’ diyoruz. Fenerbahçe’nin tişörtte ısrarının sebebi 100. yılın formasını bir kere kullandık. 29 Ekim’de maçımız vardı. Biz Süper Kupa maçında 100. yıl formamızla çıkamayacağımız için ısınmaya tişörtle çıkmak istedik. Bize anlatılan etkinlikler, planlanan gösteriler, görseller onlar bunlar içinde böyle bir formayla çıkmanın sıkıntı olacağı aklımızın ucundan geçmiyor.
“Galatasaray da o gün pankart bastırmış”
Bize bunun sıkıntı olduğu söylendi. Anladıağım kadarıyla Galatasaray da o gün pankart bastırmış ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diye ve ısınma formalarının üstüne Atamızı bastırmışlar.
“Atatürksüz, Cumhuriyetsiz kutlama aklımızın ucundan geçmedi”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı TFF’nin 100. yılı. Atatürksüz, Cumhuriyetsiz kutlama aklımızın ucundan geçmedi. Meğerse Suudi yetkililer talepleri reddetmiş. Federasyondan bahsediyorum. Bu maç günü falan da olmadı. Maça gelen günler içinde oldu. Yola çıkmadan bile sıkıntılar vardı. Bu taraflarını söylemiyorlar. Bunlar gizli kalmaz, er ya da geç çıkacak. Pankart, şanlı Cumhuriyet 100. yılı, marş, çocuklarımızın tişörtler ve bir de ledlerde Atatürk’ün posterini kaldırıldığını biliyoruz.
“En az sıkıntılı taraf Suudiler”
Burada işi deştikçe, dibine indikçe bu süreçte en az sıkıntılı taraf Suudiler. Bizim anladığımız kadarıyla maç gününden çok önce programla ilgili sıkıntılar ortaya çıkmış zaten.
Suudilerin çok toleranslı davrandıklarını söyleyemem. Burada hassasiyetler varsa biz bunu maç günü mü öğreneceğiz”
“Sorumluluk Federasyon’da”
“Ömer Çelik Bey çok güzel konuşmuş. ‘Burada planlama hatası yapılmış’ demiş. Sonuna kadar haklı. Belki de hiç planlama yapılmamış. Sorumluluk net olarak Federasyon’da”
Dursun Bey de biz de hayatın olağan akışına aykırı olarak bire bir aynıydık. İkimiz de benzer sıkıntılarda bire bir aynı noktadaydık. Onun için çıldırıyoruz. Niye herşey Fenerbahçe’ye, bırakın Fenerbahçe’ye Ali Koç’a bağlanıyor?
“Polisler pankartı aldılar, maçtan sonra vereceğiz dediler”
Biz hemen oynamayız demedik, bu maçı oynamamız lazım dedik. Bir deneyelim. Isınmaya bu formalarla çıkmayı deneriz dedik. Stattaki federasyon yetkililerinden garip mesajlar gelmeye başladı. Soyunma odalarına polis girdi. FIFA kurallarına göre soyunma odalarına polisin girmemesi gerekir. Pankartı aldılar, maçtan sonra vereceğiz dediler. İş gerilmeye başlayınca iki kulüp de 18.35 gibi oteli arayıp takımlara ‘bekleyin’ dedi.
“Futbolcuların üstünü arayacağız’ dendi”
Sayın Bakan aradaki sıkıntının giderilmesi için samimi bir çaba sarf etti. İstenilen noktaya gelinemedi. Bu arada Türkiye’de yer yerinden oynuyor, iş bambaşka yere çekiliyor. Biz 17.30’dan sonraki süreçte Türkiye’den fazla bilgi alamadım. Ama WhatsApp grubunda bize destek veren 18 kulüp yekvücud oldu. Stattan bir haber daha geldi. ‘Buraya gelindiği takdirde sahaya çıkarken futbolcuların üstünü arayacağız’ dendi.
Ne olmuştu?
Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı yaşanan krizin ardından iptal edildi.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi “Atatürk pankartı” ve “Atatürk tişörtü” krizi yaşandı.
Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmediği için sahaya çıkmayı reddetti.
TIKLAYIN – Süper Kupa Atatürk posteri ve İstiklal Marşı krizi yaşanmıştı; Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmayacak iddiası!
TIKLAYIN – Galatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi duruş: Devler, Suudilerin Atatürk ambargosuna karşı Süper Kupa maçına çıkmadı!
TIKLAYIN – Erden Timur’dan Süper Kupa açıklaması: Ülkeye dönüyoruz
TIKLAYIN – Beşiktaş’tan Süper Kupa çağrısı: Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz
TIKLAYIN – CHP’den Süper Kupa paylaşımı: Atatürk’ten taviz vermeyen, Fenerbahçe de Galatasaray da bu kupayı kazandı
TIKLAYIN – Süper Kupa maçı krizin ardından iptal oldu, Mehmet Büyükekşi’ye tepki yağdı: Atatürk’ü tartışmaya açan TFF, istifa!
TIKLAYIN – Galatasaray ve Fenerbahçe’den yurda dönme hazırlığı!
TIKLAYIN – Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF’den ortak Süper Kupa açıklaması!
TIKLAYIN – Bölünen futbol, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye destekte bir araya geldi; Suudilerin Atatürk ambargosuna karşı ezeli rakipler, ortak değerde birleşti
TIKLAYIN – Siyasilerden Süper Kupa maçı açıklamaları: AKP iktidarının sorumsuzluğu, Suudi Arabistan yetkililerini hadsizleştirmiş!
TIKLAYIN – Ali Koç ve Dursun Özbek, toplantı yapılan otelden ayrıldı
TIKLAYIN – Cem Küçük: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediği duyumum var
TIKLAYIN – Özgür Özel: Tüm halkımızı takımlarımızı karşılamaya davet ediyorum
TIKLAYIN – İmamoğlu: 2023 yılı Süper Kupası ikiye bölünmeli; Atatürk’e olan bağlılığımızın simgesi olarak müzede sergilenmeli
TIKLAYIN – Riyad’da stadyuma giren taraftarlar İstiklal Marşı’nı okurken yüksek sesle müzik açıldı!
TIKLAYIN – Devlerin Riyad’ın Atatürk ambargosuna karşı finale çıkmama kararı yurt dışında da yankılandı: ‘Suudiler, hiç yenilmemiş bir adamı yenebileceklerini düşündü’
TIKLAYIN – Hollanda’da sandıktan zaferle çıkan Wilders’tan Süper Kupa paylaşımı: Atatürk 10 – Suudi Arabistan 0
TIKLAYIN – Mansur Yavaş: Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin sokağını Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz
TIKLAYIN – Beşiktaş Belediyesi Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun bulunduğu sokağın ismini değiştiriyor
TIKLAYIN – Suudi Arabistan’dan Süper Kupa’yla ilgili ilk açıklama: İki takım da anlaşmaya uymadı
TIKLAYIN – CHP İl Başkanı Çelik: Sporcularımıza sahip çıkan halkımızla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndayız
TIKLAYIN – Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar, havalimanlarına akın etti: Mustafa Kemal’in askerleriyiz!
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***