AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk borsasına teveccühün içeride de dışarıda da arttığını iddia etti. Erdoğan, “Son dönemde de battık, bittik senaryolarıyla yatırımcılar korkutuldu. Dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi. Mandacı kimi ekonomistler de buna çanak tuttu. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışanlara meydanı boş bırakamayız. Bu konuda daha fazla hassasiyet ve çaba bekliyoruz.” diye konuştu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Gong Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul’un küresel sistemin canlı tanıklarından olduğunu kaydeden Erdoğan, son yıllarda Türk Borsası’na yönelik teveccühün hem içeride hem de dışarıda arttığına şahitlik ettiklerini iddia etti. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
- Son 150 yılda milletimizin başına gelen iyi, kötü her olay borsamızı da etkilemiştir. Sadece Cumhuriyetimizin değil, küresel sistemin canlı tanıklarından olarak değerlendiriyoruz Borsa İstanbul’u. Milletimizin ekonomi ve finans alanındaki mücadelelerini de görebiliyoruz. Galata’da Türkler kaybeder, Levantenler kazanır algısı yerleşmiştir. Daha sonra yaşanan bazı olaylarla bu algı maalesef daha da perçinlenmiştir.
- Her ne kadar Borsamız bize Osmanlı’dan kalan bir yadigar olsa da esas amacını uzun süre gerçekleştirememiştir. Borsa’da yatırım yapmak yerine günlük lisana da sirayet eden ‘Borsada oynama’ deyimi ne yazık ki ortaya çıktı.
- Son dönemde de battık, bittik senaryolarıyla yatırımcılar korkutuldu. Dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi. Gelişmiş ekonomilerde sermaye piyasalarının gelişmesiyle tasarruf oranlarının artması sağlanır. Bizim de bu noktada daha kararlı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışanlara meydanı boş bırakamayız. Bu konuda daha fazla hassasiyet ve çaba bekliyoruz.
- İktidarımız döneminde finansal serbestiyet ve küresel ekonomi ile entegrasyon temel prensibimiz oldu. Borsamızı gazino kapitalizminin cenderesinden kurtarmayı başardık. Sermaye piyasalarımızın ülkemizin, milletimizin ve reel sektörümüzün hizmetinde olmasını garanti ettik. Ekonomi ve finans sektörümüzde birçok düzenleme yaptık. Bu düzenlemeler sayesinde borsamız köklü bir dönüşüm gerçekleştirdi.
- Son yıllarda Türk Borsası’na yönelik teveccühün hem içeride hem de dışarıda arttığına şahitlik ediyoruz. Tüm dünyada risk iştahının düştüğü, sermayenin korunaklı alanlara çekildiği dönemde Türkiye uluslararası sermaye açısından çekim merkezi olmayı koruyor.
- 255 milyar dolardan fazla uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak sermaye piyasalarımızın daha fazla derine inmesine ve tabana yayılmasına olanak sağlayacağız. Enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla birlikte ülkemize yönelik yatırımların daha da artacağına inanıyoruz.
- Enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla birlikte ülkemize yönelik kaynak akışının daha da hızlanacağına inanıyoruz. Enflasyondaki dengelenmeye bağlı olarak Borsa’mızın derinliği artacak ve yatırımcılarımız finansman kaynaklarına daha rahat erişebilecektir.
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
ÖNCEKİ YAZIİngiltere’den vize alamayan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımı 5 oyuncuyla maça çıktıSONRAKİ YAZI13. Ağır Ceza heyeti toplandı; Can Atalay dosyasında AYM’nin gerekçeli kararı bekleniyor
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***