Ankara’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu önceki akşam hayatını kaybeden KHK’lı Danıştay üyesi Mesut Güngör, bugün memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde öğle vaktinde kılınan cenaze namazından sonra Kayalık Mezarlığı’na defnedildi. Güngör, başörtülü öğrencilerin üniversiteden atıldığı 28 Şubat döneminde öğrenciler lehine karar veren ilk hakimlerden biriydi. Gülen cemaatin üye olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 yıl hapis cezası verilen Güngör, 18 ay hapis yatmıştı. Aleyhine ifade verenler bile Güngör hakkında “Çalışkan ve çok güzel karar yazan bir kişi olarak tanıyoruz” demişlerdi.
Ankara’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu önceki akşam hayatını kaybeden KHK’lı Danıştay üyesi Mesut Güngör, bugün defnedildi.
CENAZEYE BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILDI
Göksun’da 6 Şubat depreminde ağır hasar gören Ulucami’nin yanına kurulan çadır camide kılınan cenaze namazına Güngör’ün ailesi ve akrabalarının yanı sıra AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve bazı partilerin temsilcileri de katıldı.
18 AY HAPİS YATTI
2011 yılında Danıştay üyeliğine seçilen Mesut Güngör (55), 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bir gün sonra gözaltına alınıp tutuklandı. Beş ay Sincan Cezaevinde, 13 ay Kırıkkale Keskin Cezaevinde kaldıktan sonra çölyak hastası olduğunu söyleyerek tahliyesini talep eden Güngör, tutuksuz yargılanmak üzere 28 Ağustos 2018’de tahliye edildi. Gülen cemaatine üye olduğu iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Güngör’ün dosyası Yargıtay’da temyiz aşamasındaydı.
BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER LEHİNE KARAR VERDİ, İHRAÇ EDİLDİ
Güngör, başörtülü öğrencilerin üniversiteden atıldığı 28 Şubat döneminde öğrenciler lehine karar veren ilk hakimlerden biriydi. Edirne’de görev yaparken üç öğrencinin Trakya Ünivesitesi’den atılmamasının hukuksuz olduğuna dair karar veren Güngör ve heyetteki diğer iki hakim, soruşturma geçirmiş, meslekten kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş ama kendisine bir alt ceza olan kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiş, bu ceza da daha sonra Rahşan Affı ile iptal edilmişti.
‘DARBEYİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM’ DEMİŞTİ
Yargıtay Genel Kurulu’nda Nisan 2018’de görülen davada savunma yapan Güngör, şahsını ve ailesini rencide eden ciddi, ağır ve aşağılayıcı “örgüt üyeliği” suçlamasını kabul etmediğini, meslek hayatı boyunca eşini ve ailesini ihmal etme pahasına işini hakkıyla yapma gayreti içinde olduğunu söylemişti.
15 Temmuz 2016’da tüm günü Danıştay’da geçirdiğini, darbe girişimini akşam evinde televizyondan öğrendiğini anlatan Güngör, yüksek yargı üyeleri hakkındaki gözaltı kararını da televizyondan gördüğünü ancak isminin bu listede yer aldığının aklının ucundan dahi geçmediğini belirtmişti.
CANLI POLİS BASKININDA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Mesut Güngör, 16 Temmuz 2016’da darbe girişimine karşı düzenlenen Danıştay Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Danıştay’a gittiğinde gözaltına alınmıştı. Genel Kurul’a yapılan polis baskını televizyonlardan canlı olarak yayınlanmıştı.
TANIK BEYANI: ÇALIŞKAN VE GÜZEL KARAR YAZAN BİRİ OLARAK TANIYORUZ
Gülen cemaati davalarında yargılanan ve beraat eden Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin, eski Danıştay üyeleri Vahit Bektaş ve Hamza Eyidemir mahkemede Güngör aleyhine tanıklık yapmıştı. Yargıtay Genel Kurul Salonu’nda aleyhine ifade veren tanıklar bile Güngör hakkında “Çalışkan ve çok güzel karar yazan bir kişi olarak tanıyoruz” demişlerdi.
Güngör evli ve iki çocuk babasıydı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***