KOCAELİ – Barış Akademisyeni Güven Bakırezer, mahkeme kararı üzerine Kocaeli Üniversitesi’de göreve başladı.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kocaeli Üniversitesi’nden (KOÜ) ihraç edilen Barış Akademisyeni Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven Bakırezer, hukuki mücadelenin ardından 7 yıl sonra görevine döndü.
Ankara 19. İdare Mahkemesi’nin göreve iade kararıyla birlikte görevine başlayan Bakırezer, üniversitede meslektaşları, öğrencileri ve arkadaşları tarafından karşılandı.
EĞİTİM-SEN’DEN AÇIKLAMA
Bakırezer’in işe iadesine ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Kocaeli Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir “Geçtiğimiz günlerde üniversiteden ihraç edilen 19 arkadaşımızdan göreve iadesi yapılan Derya Keskin’in ardından, arkadaşımız hocamız Güven Bakırezer de görevine iade edildi. Bir taraftan da buruk bir karşılama oldu çünkü hâlâ diğer arkadaşlarımızın bir kısmının davalarına ret verilirken, bir kısmına ilişkin mahkeme kararları açıklanmadı. Bugün milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhına bürünerek bu hukuksuzluğu yaratanlar yargılanana kadar da mücadelemiz devam edecek” dedi.
‘7 YIL SONRAKİ İLK KEZ KOÜ’YE GİRDİM’
İhraçların ardından geçen 7 yıllık süreçte farklı duygular yaşadığını ifade eden Güven Bakırezer de “KOÜ’ye çok emek vermiştim. Kampüs inşa edilirken de oradaydık ve her yıl yüzlerce öğrenciye emek vermiştik. 7 yıl sonra ilk kez girebildim o kapıdan. Bu duyguyu nasıl anlatabilirim bilmiyorum. 13 yıl boyunca sadece akademisyen olmuşum ve bu şehirle hiçbir bağım olmamış, bu süreç bana bunu gösterdi. Atıldıktan sonra kurduğumuz ilişkiler bize çokça şey öğretti. Her yıl yüzlerce öğrenci ile tanışırdık ama şimdi oradaki öğrenciler bizleri tanımıyor bunun büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. İşten atılmamız iyi mi oldu dersek, bu ilişkileri kurduğumuz için mutluyum. İlk defa bu şehre bağlandım özellikle pandemiden önceki süreçte. Ben Güven Bakırezer 50 yaşında sendikanın ve dayanışmanın ne anlama geldiğini sizler sayesinde öğrendim. Biz atıldık ve bu süreçte çok önemli bir dayanışma gösterildi. Bize hâlâ işe yaradığımız duygusunu hissettirdi buradaki beraberlik. Sonuç olarak bugünden sonra bana hoca demektense ‘kardeş, yoldaş’ derseniz çok memnun olurum” diye konuştu.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***