Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Marmara Bölgesi’ne dikkat çeken Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul ve Tekirdağ yerleşim alanları riskli bölgeler. Ayrıca Kuzey Anadolu fayının güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit de deprem beklediğimiz bölgeler.” dedi.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olurken Prof. Dr. Naci Görür Hürriyet gazetesine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kahramanmaraş depreminden sonra Malatya fayı ve kuzeyinde Ovacık fayının belirli ölçüde enerji yüklenmiş olabileceğini söyleyen Görür, “Depremden sonra bunlarda belirli ölçüde enerji yüklenmiş olabilir ama inşallah etkilenmezler çünkü o zaman bir felaket olur” dedi.
Marmara Bölgesi’ne de dikkat çeken Görür, “İstanbul ve Tekirdağ yerleşim alanları bu sebeple riskli bölgeler. Ayrıca Kuzey Anadolu fayının güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit de deprem beklediğimiz bölgeler” ifadelerini kullandı.
“BİR FELAKET OLUR”
Kahramanmaraş depremlerinden sonra Malatya fayı ve Ovacık fayına belirli ölçüde enerji yüklenmiş olabileceğini söyleyen Görür şöyle konuştu:
”6 Şubat deprem bölgesiyle ilgili bazı endişelerimiz de oldu çünkü Malatya’nın batısında Malatya fayı, kuzeyinde Ovacık fayı var. Depremden sonra bunlarda belirli ölçüde enerji yüklenmiş olabilir ama inşallah etkilenmezler çünkü o zaman bir felaket olur. Bu bölgelerde deprem olur mu veya ne zaman olur bilemeyiz tabii ki; bunun bir matematiği yok çünkü. Yaşadığımız depremler 10 ili çok ciddi şekilde etkiledi. Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak depremi durduramayacağımıza göre, zararlarını azaltmak ve depreme dirençli kentler kurarak yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Asıl özet bu.”
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***