Artı Gerçek – Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte, 458 bin 615 sözleşmeli personel, talep etmeleri halinde görevde yükselme, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi ve tayin imkanı gibi haklara sahip olabilecek. Kadroya geçmek isteyenler, kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde başvuru yapacak.
SÖZLEŞMELİ PERSONEL, BULUNDUĞU KURUMDA MEMUR KADROSUNA GEÇEBİLECEK
Yasaya göre; 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakiler, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını da elde edebilecek.
Kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personelin hakları, görevleri sona erene kadar korunacak. 4B’li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, vekil imam, hatip ve müezzin, kayyumlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamında yer alıyor.
SÖZLEŞMELİ OLARAK İŞE BAŞLAYANLAR 3 YIL SONRA MEMUR KADROSUNA GEÇEBİLECEK
Yasa yürürlüğe girdikten sonra kamuda sözleşmeli personel olarak işe başlayanlar, 3 yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanacak. Atandıktan sonra da 1 yıl süreyle kurum içi veya kurumlar arası nakil yasağına tabi olacak.
BELEDİYELER İÇİN KPSS ŞARTI GELDİ
Mahalli idareler de görev yapan sözleşmeli personel de 3 yılın sonunda kadroya geçebilecek. Mahalli idarelerdeki sözleşmeli personel istihdamında da KPSS sınavında başarılı olma zorunluluğu getirildi. (ANKA)
Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***