AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü serbestliğine güvence sağlanması ve kadın-erkek birlikteliği şeklinde aile tanımı yapılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dahil olmak üzere 336 vekil tarafından imza atıldığını söyledi.
Zengin, AKP ve MHP’li kadın milletvekilleriyle birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, başörtüsü yasakları için “tüm inananlar için soykırım idi” görüşüyle Türkiye açısından en önemli anayasa değişikliğini hazırladıklarını söyledi. Zengin’in basın toplantısını MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da izledi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilk imzacılar olduğunu belirten Zengin, Anayasa’nın iki maddesinde değişiklik öngören anayasa değişikliği teklifine, AKP ve MHP milletvekillerinin yanı sıra BBP Genel Başkanı ve Ankara milletvekili Mustafa Destici ile Bağımsız İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker’in imza attığını açıkladı. Böylece 336 milletvekili imzasıyla teklifi sunduklarını kaydeden Zengin, fiilen Türkiye’de başörtüsü yasağı bulunmadığını, ancak geçmişteki başörtüsü yasaklarını düşününce kadın milletvekilleri olarak bu teklife duygusallıkla imza attıklarını ifade etti.
“Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine ihtiyaç yoktur” diyen Zengin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin yasa teklifi sunmasıyla Anayasa değişikliğine ihtiyaç olup olmadığını yeniden ele aldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun yasa teklifine yönelik “tereciye tere satmak” benzetmesini paylaşan Zengin, AKP açısından başörtüsü meselesini “hayati” olarak yorumlayarak sonuçta anayasa değişikliği teklifi hazırladıklarını dile getirdi.
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, diğer siyasi partilerden milletvekillerine, bu teklife imza atarak, halk oylamasına gitmeksizin 400 milletvekili sayısına ulaşılmasını sağlamak gerektiği çağrısında bulundu. Zengin, parti gruplarınca vekil iradesine anayasa değişikliği konusunda yaptırım uygulanamayacağını da söyledi.
Zengin, “Biz teklifimizde başörtülü kadınlar için de başörtüsüz kadınlar için de özgürlükleri güvence altına alıyoruz” dedi.
“Bizim anayasamızda aile toplumun temeli olarak görülmüştür. Bir toplumu tahrip etmek istiyorsanız önce aileyi tahrip etmeniz gerekiyor” şeklinde konuşan Zengin, “Biz şimdi Anayasa’ya evlilik birliğinin bir kadın ve bir erkek arasında hukuki müessese olduğu ifadesini koyuyoruz. Ben TBMM’de bu ifadeye karşı çıkacak bir milletvekili olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.