Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız” dedi.
Bakanlık, 7 Aralık’ta, ‘asgari ücreti belirleme çalışmaları’ kapsamında başlattığı araştırma sonuçlarını açıklamıştı. Buna göre, işçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 liranın üzerindeyken, işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin lira. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden oluşanların ortak beklentisiyse 7 bin 845 lira olarak açıklandı. Bakanlığın araştırmasında asgari ücretle çalıştığını belirten işçilerin asgari ücretten beklentisi de ortalama 7 bin 536 lira olarak hesaplandı.
Türk-iş Başkanı Ergün Atalay da “Pazarlığa 7 bin 785 liradan başlayacağız” demişti.




![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2025/12/AKPli-kurmaylar-tedirgin-Bahceli-erken-secim-cagrisi-yapabilir-360x180.jpg)



































