İktidarın yayın organlarından Yenişafak gazetesinin yazarı Yusuf Kaplan, gençlerin ülkeyi terk etmek istediğini söyledi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kaplan, “Türkiye’deki 18-25 yaş kuşağının % 70’i ülkeyi terk etmek istiyor. Bu oran zeki çocuklarda % 95‘ten fazla bir rakam olarak karşımıza çıkıyor! Sizce de ürkütücü değil mi? Nedir bu, peki? Bu ülkenin intiharıdır!” ifadelerini kullandı.
Yusuf Kaplan, ‘gençlerin neden ülkesini terk etmek istediği’ konusunda tek bir cümle bir kurmaması dikkat çekti. Ne oldu da gençler ülkesini terk ediyor? Yusuf Kaplan, paylaşımına gelen benzer tepkiler üzerine ise şunları yazdı:
- Ülkesini seven insan, en zor şartlarda bile ülkesini terk etmez, ülkenin o zorluklardan çıkması için mücadele eder. Tweete yapılan yorumlar bu ülkenin insanının celladına aşık edildiğini, fiilen işgal edilemeyen bu ülkenin zihnen işgal altında olduğunu gösteriyor! Asıl felâket bu!
- Burada gençleri değil, ülkeyi bu hale getiren 2 asırlık çarpık ve çağdışı zihniyeti sorguluyorum. Ülkeye tepeden köksüz, sığ 1 kimlik dayatan, Kendini de, Batı’yı da tanımayan, umutsuz ve ufuksuz kuşaklar yetiştiren, mankurtlaştırıcı eğitim, kültür, medya rejimini sorguluyorum.
- Ekonomi, adalet ve eğitimde büyük sorunlarımız var. Zor zamanlar yeniden kurulma anlarıdır. Yılmayacağız. Asırlık nefes alacağız: Hem bu deveyi güdeceğiz hem bu diyardan gitmeyeceğiz ve bu ülkeyi leş kargalarına yem etmeyeceğiz! Bu ülke Nuh’un gemisi, insanlığın son adasıdır.
GENÇLER NEDEN GİTMEK İSTİYOR?
Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de beyin göçü. Yusuf Kaplan’ın da dediği gibi özellikle gençler Türkiye’de durmak istemiyor. Peki bunun sebebi ne?
Anket ve araştırmalara göre gençlerin ‘gitmek’ istemesinin temel sebebi siyasi ve gelecek kaygısı. Saray rejimi, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ‘öteki/düşman’ gibi görüyor. AKP Türkiye’sinde muhaliflere yaşam alanı bırakılmıyor. Gençlerin Türkiye’nin geleceğinden umudu yok.
Ayrıca ekonomik sebepler de gençlerin ‘gitme’ gerekçelerinin başında geliyor. Hayat pahalılığı, refah seviyesinin düşük olması beyin göçünü tetikliyor. Dolayısıyla ‘siyasi’ konjonktür değişmeden, gençlerin gelecek kaygısı izale edilmeden dönmeleri mümkün gözükmüyor.
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***