CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, muhalefetin hazırladığı kanun tekliflerinin TBMM’de kabul görmediğini belirtti.
İnfaz koruma memurları, itfaiyeciler ve zabıtalar için TBMM’ye çağrı yapan Sertel şöyle konuştu:
“Nasıl polislerle ilgili kanunu Meclis’e taşıdıysanız. Gelin İnfaz ve Koruma memurları ile ilgili yasa teklifini de TBMM’ye getirin. Çünkü infaz ve koruma memurları gerçekten güvenlik sınıfına girmeyi hak eden bir meslek grubu. İnfaz ve koruma memurlarını idari hizmetler sınıfında tutmak vicdanları kanatıyor. Çünkü infaz ve koruma memurları çok zor koşullar altında. Cezaevinde mahkumlarla aynı havayı soluyarak, uzun süreli çalışarak ve can güvenlikleri olmadan görev yapan ve yaptıkları görevin karşılığını ücret olarak alamayan bir grup. Bu grubun hakkının hukukunu mecliste çok savundum ve savunmayı sürdüreceğim.”
Bu üç meslek grubuyla ilgili hazırladığı kanun tekliflerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anımsatan Atila Sertel, AKP ve MHP grubunun bu kanun teklifleri getirmesi halinde destekleyeceklerini söyledi.
“SONUNA KADAR DİLE GETİRECEĞİM”
Tulumbacılıktan bu yana var olan ve tüm dünyada meslek olarak kabul edilen itfaiyeciliğin ülkemizde meslek olarak kabul edilmediğini dile getiren Sertel, şunları söyledi:
“İtfaiyeciliğin meslek olarak sayılması için verdiğim kanun teklifi iki kez reddedildi. İtfaiyecilik tulumbacılıktan bu yana bir meslek. Dünyada en saygın mesleklerin içerisinde yer alıyor. İtfaiyeciliği meslek olarak kabul etmeyenler ve itfaiyeciliği meslek olarak görmeyenlere şunu soruyorum. İtfaiyecilik meslek yüksek okulu açtınız. İtfaiyecilik meslek lisesi açtınız ancak meslek sözcüğü tabelalarda kaldı. İtfaiyecilik bir türlü meslek olamadı. O halde AKP ve MHP bu konuda da bir yasa teklifi hazırlasın ve biz de muhalefet olarak destekleyelim. İtfaiyecilik meslek olsun, infaz ve koruma memurları güvenlik sınıfına geçsin. İtfaiyecilerle birlikte meslek olarak sayılmayan ve aynı can güvenliği endişesini taşıyan ve sokaklarda görev gören zabıtalar için de aynı çağrıda bulunuyorum. Zabıtalar da bir meslek olarak kanunda kabul görmelidir. Bu üç kesimin hakkını, hukukunu savunacağım. Sonuna kadar dile getireceğim. Bu üç meslek grubu hakkını alınca da gerçekten vicdanen müsterih olacağım. Bu onurlu mesleği yapan bütün arkadaşlarımın bölgelerindeki milletvekillerine sorunlarını aktarmaları, taleplerini dile getirmelerinde de fayda var.”
Kaynak: ANKA
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***