Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, AKP’li belediyenin kaçak kum ocağına ruhsat verdiğinin ortaya çıkması ve söz konusu kaçak ocağa karşı mücadele eden Orman Şefi Ümran Pınar’ın görevden alınmasının kamuoyuna yansıması üzerine açıklama yaptı.
Ormanın zarar görmesini engellemek isteyen Orman İşletme Şefi görevden alındı
Antep’te AKP’li belediyenin işlettiği taşocağının kaçak olduğunu, limit aşımı yaparak ormana zarar verdiğini tespit eden Orman İşletme Şefi Ümran Pınar görevden alındı.
Antep’in İslahiye ilçesinde, orman işletme şefi olarak görev yapan Ümran Pınar, AKP’li belediyenin kaçak kum ocağı çalıştırdığını tespit ettikten sonra görevinden alınmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Pınar’ı görevden almadıklarını, başka bir yere atadıklarını kaydetti. Alanın ruhsatlı olduğunu iddia eden Orman Bölge Müdürlüğü bu ruhsatı, Pınar’ın suç duyurusundan 1.5 ay sonra verdiğini de gizlediği ileri sürüldü.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, taş ocağına verilen izin tarihini 29 Temmuz 2022 yılı olarak ifade ederken, Orman Şefi Ümran Pınar’ın skandalı ortaya çıkarıp tutanak tuttuğu tarihin ise 8 Haziran 2022 olduğu tespit edildi.
Cumhuriyet’in haberine göre Orman Bölge Müdürlüğü ve AKP’li İslahiye Belediyesi’nin, Orman Şefi Pınar’ın kaçak ocakla ilgili yaptığı suç duyurusundan 1.5 ay sonra suçu örtmek amaçlı ruhsat çıkardığı tespit edildi.
TARIM ORMAN İŞ: KAMUOYUNA YALAN SÖYLÜYORLAR
Açıklamayı değerlendiren Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Bölge müdürlüğünün savunması, hukuksuzca, sırf organize suç örgütünün suçunu örtmek adına yapılmış bir açıklama” dedi. Durmuş, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada çelişkiler bulunduğunu ve kamuoyuna yalan söylendiğini ifade ederek Pınar’ın mahkeme kararı olmaksızın görevinden alındığını ve verilen ÇED izinlerinin de yönetmeliğe aykırı olduğunu söyledi.
‘SUÇU KAPATMAK İSTİYORLAR’
Durmuş, “Burada yaşanan olay aslında iki yıldır devam ediyor. Taş ocağı ile ilgili konu haziran ayında ortaya çıktı ama ardından Orman Bölge Müdürlüğü buradaki suçu kapatmak üzere yeni izin vermiş. Aradan 1.5 ay geçtikten sonra taş ocağına izin veriliyor. Yani izin sonradan geliyor. Bu tür izinler normalde en az 6-7 ay sonra çıkar. En seri şekilde olsa bile, ÇED gerekli değildir raporu verilse bile, 1.5 ay içerisinde o tesise izin çıkması mümkün değil. ÇED toplantısı dahil hiçbir şey yapılmadı. ÇED gerekli değildir raporu verilse bile onda dahi en az 15 günlük bir askı süresi olur ve itirazlar değerlendirmeye alınır” dedi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***