Birçok yönü karanlıkta kalan 15 Temmuz’un kilit iki isminden biri dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar.
Akar, o gece kafasına silah dayandığını ve kalkışmanın lideri olmaya zorlandığını iddia ediyor.
Fakat Akar, ne mahkemeye ne de TBMM Darbe Komisyonuna ifade vermeye gitmedi.
15 Temmuz’un 6. yıldönümünde düzenlenen anma törenlerinde ise ilginç bir gerçek ortaya çıktı.
Hulusi Akar’ın kamuya açık hiç bir 15 Temmuz programına katılmadığı haberlerine birçok haber sitesinde yer verildi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), geçen yıl 15 Temmuz’da bakanlıkta Akar’ın katılımıyla tören düzenlemişti. Törende Akar, “TSK ile alakalı herkes bir şey söylüyor, ordubozanlar var, fitne fesat çıkarmaya çalışanlar var” demişti.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Akar ayrıca TBMM’de 15 Temmuz nedeniyle düzenlenen programa da katılmadı.
Akar, bu yıl 15 Temmuz’un yıldönümünde yapılan kamuya açık hiçbir programda yer almadı. MSB de herhangi bir tören duyurmadı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından 15 Temmuz’a ilişkin sadece anma mesajı yayınlandı.
ATAKLI’DAN AKAR YORUMU
Akar’ın bugüne kadar ifade vermemesini eleştiren gazeteci Can Ataklı, yayınladığı bir videoda 15 Temmuz ile ilgili işlerin muhatapları açısından kötüye gittiğini söyledi.
Akar’ın törenlere katılmadığını ve bildiri yayınlamadığını söyleyen Ataklı, “Bence işler terse gitmeye başladı. Şimdi herkes ben nasıl kıvırırım havasında” diye konuştu.
AKAR 15 TEMMUZ’UN SİMGE İSİMLERİYLE KAVGALI
Öte yandan ‘Fetömetre’ denen fişleme mekanizmasının mucidi eski Tümamiral Cihat Yaycı ile MSB arasında Gülen Hareketi ile mücadele konusunda gerginlik yaşanıyor.
Yaycı, katıldığı bir TV kanalında Gülen Hareketi mensubu olmakla suçlanan Serdar Atasoy’un 2021 yılında Generalliğe terfi ettirilmesi ile ilgili bakanlığı ve isim vermeden Hulusi Akar’ı suçladı.
MSB’den de mücadelenin kesintisiz olarak devam ettiği belirtilerek, “Bu başarıya kim gölge düşürmek isterse istesin başaramayacak, asil milletimizin bağrından çıkan Kahraman Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozamayacaktır. Yalan yanlış bilgilerle sorumsuzca yapılan söylem ve eylemlerin kimlerin işine yaradığı, kimlerin neleri perdelemek istediği ya da kimler tarafından yaratıldığı/yaratılmak istendiği de dikkate alınması, iyi değerlendirilmesi ve göz ardı edilmemesi gereken bir durum ve gerçekliktir” denildi.
Akar, geçtiğimiz yıl da 15 Temmuz’un simge isimlerinden eski Kara Kuvvetleri Komutanı
Dündar Kılıç ile aynı gerilimi yaşadı.
Gazeteci Can Ataklı “15 Temmuz’da işin başına geçmem için kafama silah dayadılar” diyen Hulusi Akar’a sordu: Peki tetiği neden çekmediler? Görevi kabul etmemiş adam. O zaman etti mi acaba? Başka türlü mü halloldu? pic.twitter.com/Tkv5dBiVab
— 15 Temmuz Gerçekleri (@15TemGercekleri) July 17, 2022
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***