Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Kitapsız bir ev nasipsiz bir evdir. Kitapsız bir siyaset akıldan vicdandan kopmuş bir siyasettir. Biz siyaseti kitapla buluşturmaya geliyoruz” dedi.
Ankara’da “Gelecek Kalemleri Kitaplarını İmzalıyor” adlı etkinliğinde okuyucular ve parti üyeleri ile bir araya gelen Davutoğlu, “Fikirden yoksun siyaset ruhunu kaybetmiş bir beden gibidir. Kalemden yoksun bir eylem bir müddet sonra şiddete dönüştürülebilecek vicdansızlığa yönelebilecek bir kaba iş haline dönüşebilir. Biz bu perspektifle bu düşünce ile Türk siyasetinde ilk kez yine bir önemli bir çığır açarak Gelecek Partisi’nin yazarlarını, okuyucular ile buluşturup siyaseti de kitapla buluşturmak üzere böyle bir etkinliğe imza atıyoruz” diye konuştu.
“Kitap herhangi bir nesne değildir” diyen Davutoğlu, “Kitap insanoğlunun var oluşuyla doğrudan ilgili belki de ekmek kadar aziz, ekmek kadar gerekli bir üründür. İnsanoğlunu diğer varlıklardan ayıran temel unsur düşünebilme kabiliyeti, düşündüğünü kayda geçirebilme kabiliyeti ve kaydettiklerini muhafaza edebilme kabiliyetidir. Kitap yazmak büyük bir sorumluluk, her bir kitap gelecek nesillere bir ufku bir fikri taşır ve insanoğlunun medeniyetlerin yükselişi de düşüşü de doğrudan kitap ile ilgili olmuştur” ifadelerini kullandı.
Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığımızın, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığımızın ve Gençlik Politikaları Başkanlığımızın düzenlediği “Gelecek Kalemleri Kitaplarını İmzalıyor” etkinliğimizde konuşuyoruz. https://t.co/xZVevEwHsa
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) April 3, 2022
‘KİTAP İLE DEVLETİ BİRLEŞTİRME ÇABASI İÇİNDEYİZ’
Kitabın devletle de ilişkili olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Nasıl kitap medeniyet ile ilişkili ise devlet ile de ilişkilidir. Kitaptan yoksun bir devletin, kitapla bağı kopmuş bir siyasetin bir millete bir ülkeye insanlara verebileceği hiçbir şey yoktur. Biz Gelecek Partisi’ni kurarken her şeyden önce bilgiye dayalı bir siyaset için kurduk, slogana değil; bilgiye dayalı bir siyaset… Afaki hamasi nutuklara değil, gerçek kelama dair bir siyaset. Elden ele dolaşan salt broşürleri değil, kitaba dayalı bir siyaset. Kaba eyleme, kine, öfkeye dayalı bir siyaset değil; hikmete dayalı bir siyaset. Onun için biz nefret tohumları ekmeye değil, sevgi tohumları ekmeye gelmiştik Hazreti Mevlana’nın diliyle. Kitap ile devleti ve vicdan ile eylemlerimizi birleştirme çabası içindeyiz. Kitapsız bir ev nasipsiz bir evdir. Kitapsız bir zihin nasipsiz bir zihindir ve kitapsız bir siyaset akıldan vicdandan kopmuş bir siyasettir. Biz siyaseti kitapla buluşturmaya geliyoruz.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***