Ukrayna’da dikkat çeken kareler: Rus güçleri 1. Dünya Savaşı’ndan kalma silahlar mı kullanıyor?


SERBEST GÖRÜŞ – İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın gördüğü en büyük silahlı muharebelerden biri olan Rusya-Ukrayna savaşında kullanılan silahlar da gündem olmaya devam ediyor.

Rusya ordusu bir yandan Ukrayna’ya ait hedefleri yüksek hassasiyetli füzelerle vurduğu yönünde görüntüler yayınlarken, diğer yandan cephe hattından gelen görüntülerde Rus askerler ve milislerin geçmişi 100 yıla dayanan silahlar kullandığı görülüyor.

Askeri tarih uzmanı Prof. Dr. Mesut Uyar’ın Twitter’da yaptığı paylaşımlarda Rus milislerinin, 1. Dünya Savaşı’nda kullanılan Maxim makineli tüfeğini ve 2. Dünya Savaşı’nın ünlü keskin nişancı tüfeği Mosin-Nagant’ı taşıdıkları görülüyor.

Kherson şehrinde çekildiği iddia edilen görüntülerde Rus milislerin Çin menşeili Lancin marka basit bir römorkla seyahat ettikleri görülüyor.

Rus güçlerinin elinde görüntülenen Maxim makineli tüfekleri 1880’li yıllarda üretilmiş, sonrasında 1. Dünya Savaşı’nın en etkili silahlarında biri olmuştu.

Mosin-Nagant ise ilk olarak 1891 yılında üretilmiş, üretimi ise 1965 yılında durdurulmuştu. Mosin-Nagant’lar, 1998 yılına kadar hizmette kalmış, Kore Savaşı, 1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşı’nda yaygın olarak kullanılmıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com