Geçtiğimiz 25 Ocak’ta Ankara Emniyeti’nde gözaltında tutulan bir gruba işkence yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Daha önce de işkenceyle anılan Ankara Emniyeti hakkındaki iddialar üzerine Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi harekete geçmiş, işkenceyi raporlamıştı.
Ancak Ankara Barosu Yönetimi raporu kamuoyuna açıklamayarak, adres olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göstermiş, isteyenlerin oradan talep edebileceğini kamuoyuna duyurmuştu
Baro yönetimine tepki gösteren İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar da bir bir istifa etmişti. Eleştirilerin odağındaki isim olan Baro Başkanı Kemal Koranel de geçtiğimiz günlerde hatasını kabul ederek istifasını sunmuştu.
Başından beri Ankara Barosu’nun raporu kamuoyuna duyurmasını talep eden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni bir adım atarak konuyu Birleşmiş Milletler’e (BM) taşıdıklarını duyurdu.
‘İŞKENCE ÖRTBAS EDİLEMEYECEK’
Artık Türkiye’de işkence örtbas edilemeyecek!
Aylardır @ankarabarosu nun açıklamadığı Ankara Emniyeti işkence raporu için BM’ye gidiyorum.
BM keyfi tutuklamalar çalışma grubuna başvurduk.@TC_icisleri
BM işkenceye karşı sözleşme hükümleri esas alınarak başvurumuzu yaptık.
— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 31, 2022
Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı: “Artık Türkiye’de işkence örtbas edilemeyecek! Aylardır @ankarabarosu nun açıklamadığı Ankara Emniyeti işkence raporu için BM’ye gidiyorum. BM keyfi tutuklamalar çalışma grubuna başvurduk. @TC_icisleri BM işkenceye karşı sözleşme hükümleri esas alınarak başvurumuzu yaptık.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***