Hekimler, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi içeren düzenlemenin Meclis’e gelmesi için greve gitti. TTB, sağlık çalışanlarının ücretlerinden en az yüzde 150’lik bir artış talep ediyor. İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Bize dayatılan bu çalışma koşulları, bu sefalet ücretinin kader olmadığını biliyoruz.” dedi.
“Emeği görmezden gelinen, mesleki değerleri yok sayılan, çalışma şartları sağlıksız, çalışma alanları güvencesiz olan bizler ‘Artık yeter, şimdi G(ö)rev zamanı!’ diyoruz.” ifadeleri kullanılan açıklamada TTB, acil şartlar dışında sağlık kurumlarına başvurulmayarak sağlık çalışanlarına destek verilmesini istedi.
Açıklamada, bugün (8 Şubat) günü tüm illerde acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastaları, Covid-19 şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuruların geri çevrilmeyeceği de kaydedildi.
SAİP: TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA GREVLERE DEVAM EDECEĞİZ
İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, Çapa’daki grevde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Saip, devam eden bu bozuk düzene karşı alternatifsiz olmadıklarını anlattı. Saip, “Bize dayatılan bu çalışma koşulları, bu sefalet ücretinin kader olmadığını biliyoruz. 14 Mart Haftası’na giderken büyük sağlıkçı buluşmaları gerçekleştireceğiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli greve hazır olduğumuzu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz.” dedi.
EN AZ YÜZDE 150’LİK ÜCRET ARTIŞI
TTB, sağlık çalışanlarının ücretlerinde en az yüzde 150’lik bir iyileştirme istiyor. Ayrıca ‘ek göstergelerin yükseltilmesi, angarya çalışmanın kaldırılması, sağlık hizmetlerinde reçete ücretinin iptal edilmesi, liyakatsız atamaların durdurulması, özel sağlık kuruluşlarında güvencesiz çalışmaya son verilmesi’ talepleri arasında yer alıyor.
Hekimlerin haklarında iyileştirme yapan düzenleme, Aralık 2021’de önce Meclis’te bütün partilerin oylarıyla kabul edilmiş ancak daha sonra geri çekilmişti.
TTB, 15 Aralık’ta bu durumu protesto etmek için “G(ö)REV” adını verdiği iş bırakma eylemini gerçekleştirmişti. Daha sonra düzenlemenin Meclis’e getirilmesi için ‘Beyaz Nöbet’ eylemi başlatan TTB, bu eylemden de sonuç alamamıştı.
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***