Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması talebiyle her hafta düzenledikleri eylemin 880’incisini online gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Urfa ve Dersim adliyesi önünde adalet nöbeti tutun Şenyaşar ve Doku ailesinin mücadelesi işlendi.
Mezopotamya Ajansı’nın bildirdiğine göre, basın açıklamasını okuyan 27 yıl önce katledilen gazeteci Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe, adalet nöbetlerini sürdüren Emine Şenyaşar ve kaybettirilen Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku’ya dayanışma mesajlarını iletti. Her iki annenin de yalnız olmadıklarını belirten Tepe, Emine Şenyaşar ve Bedriye Doku’ya şal ördüklerini ifade etti. Tepe, “Adalet arayan her iki anneye de ilmek ilmek işlediğimiz şallar hazırladık. Şalları göndererek onları karın ve adaletsizliğin soğuğundan, dayanışmanın sıcaklığı ile koruma isteğimizi ifade ediyoruz” dedi.
UMUTLARI BİR HABER ALMAK
Gülistan Doku’nun iki yıl önce üvey babası polis olan eski erkek arkadaşıyla görüştükten sonra kaybolduğunu hatırlatan Tepe, “Bedriye Doku kızından bir haber alma umuduyla 1 Ocak 2022 tarihinden beri adliye önündeki nöbetini sürdürüyor” diye belirtti.
ADALET SİSTEMİ BİRŞEY YAPMADI
Emine Şenyaşar’ın eşi ve iki oğlunun AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından katledildiğini anımsatan Tepe, Şenyaşar’ın 335 gündür adalet nöbeti tuttuğunu belirtti. Tepe, “Emine Şenyaşar 335 günlük nöbeti boyunca tam 13 kez ifadeye çağrıldı. Peki Emine Şenyaşar’ı 13 kez ifadeye çağıran adalet sistemi, onun bekleyişine sebep olan cinayetler hakkında ne yaptı? Hiçbir şey! Soruşturmaya bakan savcılar 8 kez değiştirildi ama ortada tek bir dava yok” şeklinde konuştu.
ADALET İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
“Demokratik bir hukuk devletinde, ülkede bir kişi kayıpsa, bir kişi öldürülmüşse adalet sistemi etkin bir soruşturma yapar.” diyen Tepe, “Failler saptanır, adil bir yargılama yapılır ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımlar uygulanır. Biz ise çocuklarımızı kendimiz arıyoruz. Katledilen evlatlarımız, eşimiz için sessiz çığlıklarımızla ‘adalet nöbetleri’ tutuyoruz. Çığlığımız duyulsun, işlemeyen mekanizmalar çalışsın, adalet gelsin diye mücadele ediyoruz.”
Etkin bir adalet sisteminin herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Tepe, “181 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” dedi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***