Minyeli Abdullah romanını yazarı Hekimoğlu İsmail hayatını kaybetti. Yazarlığa Büyük Doğu dergisinde başlayan Hekimoğlu İsmail son olarak KHK ile kapatılan Zaman gazetesinde yazıyordu.
1932 yılında Erzincan’da doğan ve asıl ismi Ömer Okçu olan Hekimoğlu, müstear ismini ‘hekimoğlu’ olarak tanınan dedesinden aldı. Ömer Okçu, ilkokul birinci sınıfa giderken, 1939’da büyük Erzincan depreminde göçük altında kaldı ve yaralı olarak kurtarıldı. Ağabeyi Hakkı ile kız kardeşi Bedriye’yi bu depremde kaybeden Ömer Okçu, iki yılı ailesi ile çadırda geçirmek zorunda kaldı
BÜYÜK DOĞU’DA YAZARLIĞA BAŞLADI
Depremden sonra maddi sıkıntı içinde olan ailesine destek olmak maksadıyla, astsubay olmaya karar verdi. 1952’de Zırhlı Birlikler Okulundan mezun oldu. Uzun yıllar tank astsubayı olarak askerlik mesleğine devam eden Ömer Okçu daha sonra Hava Kuvvetlerine geçmek için başvurdu. Tuzla Uçaksavar Okulu’nda katıldığı 6 aylık kursu başarıyla tamamlayınca füze eğitimi almak üzere Amerika’ya Hava Astsubayı olarak gönderildi.Ancak okumayı çok sevdiği gibi yazmayı da seviyordu. Amerika’dan Necip Fazıl’a yazdığı mektup, Büyük Doğu’da yayınlanınca bu dergideki yazarlığı başlamış oldu.
MİNYELİ ABDULLAH’I GİZLİ YAZDI
Türkiye’ye döndükten sonra 1959 yılında Sermin Hanım’la evlendi. 1960’ta oğlu Osman ve 1965’te kızı Ayşenur dünyaya geldi. Ümraniye’deki evinde geceleri gizli gizli kaleme aldığı Minyeli Abdullah romanı ilk defa 1965’te Babıali’de Sabah gazetesinde neşredildi. Bu eserinden dolayı evine defalarca baskın düzenlendi, pek çok defa sorgulandı.
1972 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli oldu. 1967 yılında gazeteciliğe haftalık İttihad gazetesi ile başlayan yazar, 1969-1974 yılları arasında Yeni Asya gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 1975’te Sur dergisini çıkardı. 1975’te Ahmed Günbay Yıldız’la birlikte Türdav’ı, 1982’de ise birçok ortakla beraber, şu anda başında oğlu Osman Okçu’nun bulunduğu Timaş Yayınevini kurdu.
MİNYELİ ABDULLAH SİNEMAYA UYARLANDI
1989’da Minyeli Abdullah romanı Yücel Çakmaklı tarafından sinemaya uyarlandı. İki bölüm halinde gösterilen film, gişe rekorları kırdı. 1992 yılında Zaman gazetesinde yayımlanan ‘Demek ki Öyle’ başlıklı, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Harp Okullarına neden alınmadığını sorgulayan yazısından dolayı Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı ve 1 sene mahkûmiyet cezası alıp 72 gün hapis yattı.
Birçok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu İsmail, 1994’te Harran Üniversitesi Fahri Edebiyat Doktorası unvanına layık görüldü. 3 Şubat 2002 Pazar günü Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazı kılarken beyin kanaması geçirdi ve yoğun bakıma alındı. Tedavisi devam ederken ikinci kez beyin kanaması geçirdi ve 5 ay süreyle hastanede kaldı. Ancak sol kolu ve bacağını artık kullanamıyordu.
Ünlü yazar Hekimoğlu İsmail 15 Ocak 2022’de hayata gözlerini yumdu.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***