İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanan AKP’nin Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin geri çekilerek yeniden düzenlenmesini istedi.
İYİ Parti’li Sunat, Meclis’te partisinin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile düzenlediği basın toplantısında, itirazlarına rağmen teklifin komisyondan geçtiğini ve TBMM Genel Kuruluna getirildiğini söyledi. Kanun teklifinin geri çekilerek yeniden hazırlanması gerektiğini belirten Sunat, “Öğretmenlerin, eğitimin paydaşlarının, eğitim sendikalarının, eğitim uzmanlarının görüşünü almadan öğretmenlik gibi ihtisas mesleğini, kapsamlı bir mesleği 12 maddelik Öğretmen Meslek Yasası adıyla düzenlemeye kalkmak, sonunda konuyu eğitim öğretim tazminatı ve ek göstergeye indirgemek, onu da şarta bağlamak ve 2023’e ertelemek eğitime ve öğretmene hiç değer vermediklerinin somut göstergesidir” diye konuştu.
Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak
Eğitim-Sen MYK Üyesi Sinan Muşlu, ‘TBMM’ye sunulan kanun tasarısı gerek biçimi gerekse sınırlı içeriği açısından bir meslek kanunu olmaktan çok uzaktır’ dedi.
‘ÖĞRETMENLER YILLARDIR BU YASAYI BEKLİYOR’
Öğretmenlerin yıllardır bu yasayı beklediğini belirten Sunat, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bileşenleri bir bütün olarak kapsayıp rolleri bütün olarak tanımlaması gerektiğini kaydetti.
Sunat, teklife “basit bir mevzuat düzenlemesi” bile denilemeyeceğini ileri belirterek, teklifin maddelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Teklifteki tek yeni düzenlemenin 3600 ek gösterge ile eğitim öğretim tazminatını düzenleyen maddeler olduğunu ifade eden Sunat, bunun teklifteki tek olumlu gelişme olduğunu söyledi.
‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ teklifine CHP ve HDP’den şerh: Güvenlik soruşturması meşrulaştırılıyor
HDP ve CHP şerhinde hazırlanan 12 maddelik kanun teklifinin ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin ILO / UNESCO Tavsiye Kararı’ esas alınmadığı vurgulandı.
‘GARABET DÜZENLEME’: MADDE 2023’TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Sunat, ancak ek gösterge düzenlemesiyle eğitim öğretim tazminatını düzenleyen maddenin 2023’te yürürlüğe girecek olmasının da ayrı bir garabet olduğunu savundu.
Hüseyin Örs de öğretmenlerin sorunlarla boğuştuğunu ve onların sorunlarının çözüme kavuşturulacağı yerin TBMM olduğunu dile getirdi. “Bu kanun teklifi öğretmenlerimizin yaşadığı sorunları çözmekten, mağduriyetleri gidermekten uzaktır” değerlendirmesinde bulunan Örs, hatta teklifte yer alan bazı maddelerin yeni sorunlara sebebiyet verecek düzenlemeler içerdiğini vurguladı.
AKP’den yeni kanun teklifi: Öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz
AKP’li Mahir Ünal, Öğretmenlik Meslek Kanununa ilişkin 12 maddelik kanun teklifini yarın Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını açıkladı.
İYİ Partili Örs, öğretmenlerin haklı taleplerinin karşılandığı bir kanun teklifi göremediklerini kaydetti.
(HABER MERKEZİ)
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***