İngiltere’de yaşayan 29 yaşındaki Thomas Hughes, 6 yaşındaki oğlu Arthur Labinjo’nun öldürülmesine yardımcı olmak suçuyla yargılanırken 32 yaşındaki üvey anne Emma Tustin ise Arthur’u işkenceyle öldürdüğü gerekçesiyle bugün mahkemeye çıkarıldı.
Coventry Crown Mahkemesinde görülen davada Emma, 6 yaşındaki Arthur’u aç bırakmak, zehirlemek ve işkenceyle öldürmekten suçlu bulunarak 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Baba Thomas Hughes ise cinayet ortak olmaktan suçlu bulundu ve Yargıç Mark Wall tarafından 21 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme sonrası açıklama yapan Yargıç Wall, “şüphesiz uğraşmak zorunda kaldığım en üzücü ve rahatsız edici davalardan biriydi” dedi.
İŞKENCE VİDEOSUNU KOCASINA ATTI
6 yaşındaki oğlu Arthur Labinjo ile birlikte yaşayan Thomas Hughes, eşi öldükten sonra 2019 yılında Emma Tustin ile evlendi. Ancak evliliğin ilk gününden beri Emma, Arthur’u taciz etmeye, dövmeye ve aç bırakmaya başladı. Thomas ise oğluna uygulanan şiddete karşı sessiz kaldı.
Mahkemeye sunulan kanıtlara göre Thomas, 16 Haziran 2020 sabahı işe gittikten sonra, eşine bir mesaj atarak “onun işini bitir” dedi. Emma ise aynı gün Arthur’un başını defalarca duvara vurarak, 6 yaşındaki çocuğun can çekiştiği anları kameraya aldı ve görüntüleri Thomas’a yolladı.
ÖLDÜRDÜ, “DÜŞTÜ” DEDİ
Olayın ardından ambulansı arayan Emma, sağlık görevlilerine “oğlum merdivenlerden düşerek kafasını çarptı” dedi. Hastaneye kaldıran Arthur, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arthur’un tüm vücudunda yara, morluk, kızarıklık ve darp izleri tespit eden sağlık görevlileri polisi arayarak “6 yaşındaki Arthur’un ölümünden Emma ve Thomas çiftinin sorumlu olabileceği” ihbarında bulundu. İhbarın ardından gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen çift, Arthur’un kendini merdivenlerden aşağı atmış olabileceğini iddia ederek, cinayet suçlamalarını reddetti.
SOSYAL HİZMET KURUMU İÇİN DE İNCELEME BAŞLATILDI
Uzun süre yapılan çalışmalar sonucunda ise Thomas’ın Emma’ya attığı mesaja ve işkence videolarına ulaşıldı. Öte yandan cinayetten iki ay önce Arthur’un öz anneanesi Madeleine Halcrow, torununu ziyaret ettiği esnada vücudunda morluklar gördü ve durumu Solihull Konseyi sosyal hizmetler kurumuna bildirdi. İhbar sonrası eve gelen sosyal hizmetler kurumu yetkilileri, çocuğun koruma altına alınmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Mahkeme kararına göre, Solihull Konseyi sosyal hizmetler kurumu hakkında “şüpheli vaka incelemesi” gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***