Öğretmen açığı bulunmasına karşın ataması yapılmayan 700 binden fazla öğretmen adayı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü buruk karşılıyor. O isimlerden biri de Uğur Korkunç. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olan Korkunç, önce sözleşmeli öğretmenliğe başladı, ardından atanabilmek için 2017 yılından itibaren peş peşe KPSS’ye girdi, ancak ataması yapılmadı. Öğretmenlik hayalini gerçekleştiremeyen Korkunç, atama umudunu yitirince, Kütahya’nın Simav ilçesinin Örencik köyüne, ailesinin yanına dönerek çiftçiliğe başladı. Korkunç’un çiftçilik yaptığı tarlalar da kamulaştırılınca ne yapacağını bilemez halde kaldı.
Serbest Görüş:
TARLALARI ALTIN MADENİ İÇİN KAMULAŞTIRILDI
ANKA Haber Ajansı’ndaki habere göre; Uğur Korkunç, ailesiyle birlikte çiftçilik yaparken bu kez tarlalarını kaybetti. Köyde yapılan sondajların ardından altın madeni projesi başlatıldı. Ekip biçtikleri tarlalarının, hayvanlarını otlattıkları meraların, ceylanların yaşadığı ormanın altın için feda edilmesine karşı çıkan Uğur Korkunç, köydeki az sayıdaki arkadaşları ile altın madeni projesine karşı kampanya başlattı. ÇED raporuna karşı dava açtı, siyasetçileri köyüne getirerek destek istedi. Ancak itirazları dikkate alınmadı ve tarlaları Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırıldı. Öğretmenlik hayalinden sonra köydeki çiftçilik hayali de sona eren Uğur Korkunç, kamulaştırma kararından sonra, köyde ellerinde sadece bir ev ve 500 metre karelik bir bahçe kaldığını belirterek, “Çıkmazın içindeyiz, geleceğimiz karanlık” dedi.
Ataması yapılmayan sosyal bilgiler öğretmeni Uğur Korkunç, öğretmen olma hayalinden vazgeçerek köyünde çiftçiliğe başladı. Ancak altın madeni nedeniyle tarlaları kamulaştırınca ekecek tarlası kalmadı. https://t.co/xv85rhIZiH pic.twitter.com/MYNf2w0ylB
— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) November 24, 2021
‘KÖYÜMÜZDEN BAŞKA GİDECEĞİMİZ YER YOK’
Uğur Korkunç, şöyle konuşuyor: “Tarlalarımız, acele kamulaştırma kararıyla, cumhurbaşkanlığı kararıyla kamulaştırıldı. Biz bu sene ektik. Ama maalesef hasadımızı yapabilecek miyiz, tarlalarımızdan alabilecek miyiz, onun endişesi içimizde. Tarlalarımız kamulaştırıldı. Dağımızda zaten maden faaliyeti olacak. Hayvancılık yapabileceğimiz alanlar gitti. Bundan sonra ne yaparız bilmiyoruz. Büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Gidecek bir yerimiz kalmadı. KPSS’ye çalışıyorum ama yeterli atama olmadığından şu anda büyük bir çıkmazın içerisindeyiz. Köyümüzde sadece evimiz kaldı desek yeridir. Köyümüzden başka gideceğimiz yer yok.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***