Biden Yönetimi siber suçlarla mücadele için uluslararası işbirliğini hızlandırmayı amaçlayan sanal bir konferansta 30’dan fazla ülkenin biraraya geleceğini duyurdu. Toplantıya Rusya ve Türkiye davet edilmedi.
Beyaz Saray, bu hafta siber suçlarla mücadele için dört bölümden oluşan bir stratejinin parçası olarak, uluslararası işbirliğini hızlandırmayı amaçlayan sanal bir konferansta 30’dan fazla ülkenin biraraya geleceğini duyurdu. Toplantıya Rusya ve Türkiye’nin davet edilmemiş olması dikkat çekti.
İki gün sürecek ve altı oturumdan oluşacak konferansta şu konular ele alınacak: Fidye ödemelerini aklamak için sanal para biriminin kötüye kullanılması, fidye yazılımı suçlularının kovuşturulması, fidye yazılımlarına karşı diplomasinin kullanılması ve ülkelerin bu tür saldırılara karşı daha dirençli hale gelmesine yardımcı olmak.
Konferansa davet edilen ülke temsilcileri şöyle: Avustralya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hindistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Kenya, Litvanya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Nijerya, Polonya, Kore Cumhuriyeti, Romanya, Singapur, Güney Afrika, İsveç, İsviçre, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere. Ayrıca Avrupa Birliği yetkilileri de toplantılara katılacak.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konferansa katılan hükümetlerin, fidye yazılımı tehdidi gibi siber suçlarla mücadelenin aciliyetini kabul ettiklerini gösterdiğini söyledi. Sullivan özellikle dört ülkenin belirli tematik tartışmalara öncülük etmek ve düzenlemek için gönüllü olduğunu belirterek bunları şöyle sıraladı: “Dayanıklılık” teması için Hindistan, “Aksaklık (Bozma)” teması için Avustralya, “Sanal para birimi” teması için İngiltere ve “Diplomasi” teması için Almanya.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***