Türkiye’de Coronavirus’e karşı geliştirilen inaktif aşı Turkovac’ın klinik çalışmaları için gönüllü olmak isteyenlerin başvuruları, e-Nabız mobil uygulamasından da alınmaya başladı.
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen Turkovac’ın, Faz-3 çalışmaları kapsamında gönüllülere uygulanmasına devam ediliyor.
UYGULAMADAN BAŞVURU YAPILABİLİYOR
Daha önce gönüllü olmak isteyenlerin başvuruları, ‘enabiz.gov.tr’ sitesinden alınıyordu. Başvurular, e-Nabız mobil uygulamasına eklenen ‘Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol’ bölümünden de alınmaya başlandı.
3. DÖZ AÇIKLAMASI
İlgili bölümden Turkovac’ın hem Faz-3 çalışması hem de Covid-19 aşısının üçüncü dozu olarak uygulaması için başvuru yapılabiliyor.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***


![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2025/12/Bir-ateist-soyalist-bir-demokrat-Kurt-bir-agnostik-Turk-ile-360x180.jpeg)




































![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2025/12/Bir-ateist-soyalist-bir-demokrat-Kurt-bir-agnostik-Turk-ile-120x86.jpeg)
