Tasarruf finansman firmalarına 100 milyon TL sermaye şartı getirilmiş ve 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesine karar verilmişti.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi.
BDDK’nın yaptığı denetimler sonucu intibak taleplerinin reddi ve tasfiyelerine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin listesi, 2 Temmuz tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Tasfiye edilen şirketler, katılımcılara paralarını iade etmediği için paralarını alamayarak mağdur oldu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, faizsiz ev ve araç vaadiyle katılımcılardan para toplayan şirketlerin yarattığı mağduriyetin araştırılması ve hak sahiplerinin paralarının verilmesi için Meclis’e araştırma önergesi verdi.
“53 binden fazla kişinin mağdur olduğu ifade ediliyor”
Kapanan şirketler nedeniyle 53 binden fazla kişinin mağdur olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Mart ayında Meclis’ten geçen kanun nedeniyle adeta merdiven altı olarak çalışan ve vatandaşların ev, araba hayalleriyle oynayan 21 firma kapandı. Kanunun çıkış amacı tasarruf finansman firmalarına 100 milyon TL sermaye başta olmak üzere belli kriterler getirmek olsa da düşünüldüğü gibi olmadı. Şartları yerine getiren firmalar halen çalışmaya devam ediyor. Getiremeyenler ise birer ikişer kapandı. Kapanan firmalar nedeniyle 53 binden fazla kişinin mağdur olduğu ifade ediliyor” dedi.
Meclis’in 1 Ekim’de açılmasıyla birlikte araştırma önergesinin genel kurulda görüşülmesi ve bir komisyon kurularak konunun derinlemesine araştırılıp çözüme kavuşturulması için çaba sarf edeceğini ifade eden Sertel, mağdur vatandaşların tenis topu gibi şirketler ve BDDK arasında savrulduğunu söyledi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***