Fransa ve İngiltere, Covid-19 nedeniyle Türkiye’den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdi. Fransa’da karantina süresi 10 gün olarak belirlenirken uygulamaya 8 Mayıs Cumartesi gece yarısından itibaren başlanacak. Brezilya ve Hindistan’ın da yer aldığı listeye yedi ülke daha eklendi. Bu ülkeler şunlar: Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar.
İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps Türkiye’nin kırmızı listeye (Red List) alınacağını duyurdu. Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Türkiye dahil 3 ülkeden İngiltere’ye geleceklerin 10 gün karantinaya girmesini zorunlu hale getirdiklerini söyledi. Shapps Türkiye’nin yanı sıra Nepal ve Maldivler’den İngiltere’ye gelecekler de 10 gün karantinaya girecek.

































![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/03/Amsterdamda-on-binler-sokaga-cikti-Ozgurluk-ve-esitlik-tehlikede-350x250.jpg)



