Etiket: CHP’nin 38. Olağan Kurultayı

  • CHP’den Kurultay Davası Öncesi Ankara’da Büyük Miting Kararı

    CHP’den Kurultay Davası Öncesi Ankara’da Büyük Miting Kararı


    CHP, 15 Eylül’deki kurultay iptal davasından bir gün önce, 14 Eylül’de Ankara’da miting düzenleyecek. 900’den fazla delegenin desteğiyle 21 Eylül’de olağanüstü kurultay için başvuran CHP, “Hodri meydan” diyor.



    A+
    Yazı Boyutunu Büyüt


    A
    Yazı Boyutunu Küçült

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultayı’nın iptali için açılan davanın görüleceği 15 Eylül 2025 tarihinden bir gün önce, 14 Eylül Pazar günü Ankara’da büyük bir miting düzenleme kararı aldı. CHP Ankara İl Başkanlığı, mitingin yerini belirlemek için temaslarını sürdürürken, bu hamle parti içindeki birlik mesajını güçlendirmeyi ve yargı sürecine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

    CHP, 900’ün üzerinde delegenin imzasını toplayarak 21 Eylül’de olağanüstü kurultay yapılması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Genel Başkan Özgür Özel’in imzasıyla yapılan bu başvuru, parti tabanının iradesini ortaya koyarak kurultay iptal davasına karşı net bir tavır sergiliyor. Özel, daha önce yaptığı açıklamalarda, davanın “sonuç odaklı değil, CHP’yi tartıştırmaya ve iktidar yürüyüşünü engellemeye yönelik bir siyasi operasyon” olduğunu ifade etmişti.

    Kaynak: Haber Merkezi


    Etiketler

    CHP


    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı


    Ankara

    Altın Rekora Doymuyor, Yatırımcıya Yeni Uyarı! İslam Memiş Tarih Vererek Açıkladı: Kasım Ayına Dikkat
    İslam Memiş Tarİh Vererek Açıkladı

    Hızlı Kilo Vermenin Unutulan Sırrı: Oturduğunuz Yerden Yağ Yakacaksınız
    Hızlı Kilo Vermenin Unutulan Sırrı: Oturduğunuz Yerden Yağ Yakacaksınız

    Özgür Özel'den 'Olağanüstü Kurultay' Açıklaması
    Özgür Özel’den ‘Olağanüstü Kurultay’ Açıklaması

    Şamil Tayyar'dan Tepki Çeken Öneri
    Şamil Tayyar’dan Tepki Çeken Öneri

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

  • CHP Kurultay Davalarında Flaş Gelişme

    CHP Kurultay Davalarında Flaş Gelişme


    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali için açılan dava ile 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için açılan davanın birleştirilmesine karar verildi.


    AYRINTILAR GELİYOR…

    Kaynak: Haber Merkezi


    Etiketler

    CHP


    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı


    CHP kurultayı

    2 Bin Yıllık Doğal Yöntem: Bir Bardak Suya Sadece Bir Kaşık Ekleyin, O Sorunları Kökten Çözüyor
    2 Bin Yıllık Doğal Yöntem: Bir Bardak Suya Sadece Bir Kaşık Ekleyin, O Sorunları Kökten Çözüyor

    Zabıta Sırrı Süreyya Önder İçin Asılan Pankartı İndirdi
    Zabıta Sırrı Süreyya Önder İçin Asılan Pankartı İndirdi

    Türkiye'de Bu Meyvenin Değerini Bilen Yok! Kalp Krizi Riski Ortadan Kaldırıyor, Her Hastalığın Şifası
    Türkiye’de Bu Meyvenin Değerini Bilen Yok! Kalp Krizi Riski Ortadan Kaldırıyor

    Büyük Depreme Ne Kadar Yakınız? İstanbul Hazır mı? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tv100'de Yanıtlayacak
    Büyük Depreme Ne Kadar Yakınız? İstanbul Hazır mı?

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

  • Lütfü Savaş’ın Avukatı Duyurdu: 21. Olağanüstü Kurultay İçin de Dava Açacak

    Lütfü Savaş’ın Avukatı Duyurdu: 21. Olağanüstü Kurultay İçin de Dava Açacak


    CHP 38. Olağan Kurultayı iptal davasının ilk duruşması bugün görüldü. Dava 26 Mayıs’a ertelendi. Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatı duruşma sonrası, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacaklarını duyurdu.


    Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023’te gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usulsüzlük soruşturması başlatılmıştı. Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayın iptali için ayrı ayrı mahkemelerde dava açmıştı.

    Kurultayın iptaline ilişkin açılan davaya bugün başlandı ve duruşma 26 Mayıs’a ertelendi.

    CHP’den ihraç edilen Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Avukat Üregen, “21. Olağanüstü Kurultay için de muhtemelen haftaya bir iptal davası açacağız” dedi.

    Lütfü Savaş'ın Avukatı Duyurdu: 21. Olağanüstü Kurultay İçin de Dava Açacak - Resim : 1

    Avukat Üregen şöyle konuştu:

    “Herhangi bir karar bu aşamada beklenmiyordu çünkü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmekte olduğu bir dosya var. Savcılık dosyasında henüz bir iddianame oluşmadı. O savcılık dosyasının bekletilmesine ve bir sonraki duruşmaya kadar soruşturma dosyasının celbi için müzekkere yazılmasına mahkeme karar verdi. Bunun dışında, 21. Olağanüstü Kurultay ile ilgili YSK’ya yapılan bir başvuru vardı; onun için de bir yazı yazılmasına karar verildi.

    Mahkeme duruşmayı erteledi, herhangi bir karar şimdilik yok. 21. Olağanüstü Kurultay için de bir iptal davası açacağız, muhtemelen haftaya onun hakkında bir dava açacağız.”

    Kaynak: ANKA


    Etiketler

    Lütfü Savaş


    CHP


    CHP kurultayı


    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı


    Dava

    Biberin Acı mı Tatlı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır? Şeflerin Gizli Yöntemi Ortaya Çıktı
    Biberin Acı mı Tatlı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır? Şeflerin Gizli Yöntemi Ortaya Çıktı

    Bu Burçlar Zihinleri Resmen Kitap Gibi Okuyabiliyor! Onlarla İletişime Geçerken İki Kez Düşünün
    Bu Burçlar Zihinleri Resmen Kitap Gibi Okuyabiliyor! Onlarla İletişime Geçerken İki Kez Düşünün

    İYİ Parti'den Can Atalay Çıkışı: AYM Kararına Uymuyorsanız Bu Ülke Anayasal Bir Rejim Değildir
    İYİ Parti’den Can Atalay Çıkışı, ‘Bu Ülke Anayasal Bir Rejim Değildir’

    İBB Faaliyet Raporu Belediye Meclisi'nde Görüşüldü
    İBB Faaliyet Raporu Belediye Meclisi’nde Görüşüldü

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

  • CHP Kurultay Davasında Kritik Gün: Tüm Dosyalar Birleştirildi

    CHP Kurultay Davasında Kritik Gün: Tüm Dosyalar Birleştirildi


    2023 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen CHP kurultayının iptaline yönelik açılan kritik dava bugün görülecek. İptale yönelik açılan bütün davalar tek bir dosyada birleştirilmişti. CHP lideri Özel ise, CHP’ye kayyım atanacağı iddiaları sonrası partiyi olağan üstü kurultaya götürerek bu girişimin önünü kestiklerini belirtmişti.


    Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ında aralarında olduğu bazı delegeler, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayın iptal edilmesi için ayrı ayrı mahkemelerde dava açmıştı.

    DAVALAR TEK DOSYADA BİRLEŞTİRİLDİ

    Açılan iptal davaları Ankara 42’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dosyada birleştirilirken, ilk duruşma da bugün görülecek.

    CHP’nin ise söz konusu iddialara karşı savunmasını mahkemeye ilettiği öğrenildi.

    ‘KURULTAY’DA PARA KARŞILIĞI OY VERİLDİ’ İDDİASI

    CHP’nin 38. Olağan Kurultayında bazı delegelerin para karşılığı oy verdiği iddiaları üzerine soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, söz konusu iddialar kapsamında aralarında CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı 86 kişinin ifadesinin alınacağını duyurmuştu. Bu kapsamda CHP’li bazı delegeler iddialar üzerine savcılığa giderek ifade vermişti.

    ‘CHP’YE KAYYIM ATANACAK’ İDİDASI

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Mart günü Saraçhane’de yaptığı açıklamada 23 Mart günü gerçekleşen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapacağı ve Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olarak girdiği seçimleri engellemek için CHP’ye kayyım atanmak istendiğini belirtmişti.

    Bu gelişmenin ardından Özgür Özel, kayyım atanma olasılığını ortadan kaldırmak için CHP Tüzüğü’nün Genel Başkan olarak kendisine verdiği yetkiyi kullanarak partiyi olağan üstü kurultaya götürme kararı aldıklarını duyurmuştu.

    Bu kapsamda CHP, 6 Nisan’da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “İrade Milletindir” sloganıyla düzenlenen CHP 21. Olağanüstü Kurultayı’nda Özgür Özel tek aday olarak girdiği seçimde kullanılan 1276 oyun 1171’ini alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

    CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirlendiği 23 Mart tarihli ön seçimde ise CHP üyelerinin yanı sıra dayanışma sandıkları kurarak seçimleri CHP üyesi olmayan vatandaşlara da açmış; Ekrem İmamoğlu için Türkiye genelinde 15.5 milyon vatandaş CHP’nin kurduğu sandıklara giderek İmamoğlu lehine oy kullanmıştı. Bu gelişmenin ardından CHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nu ilan etmişti.

    Kaynak: AA


    Etiketler

    CHP


    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı


    Özgür Özel


    Ekrem İmamoğlu

    Çamaşır Makinesindeki Küf İçin Etkili Temizlik Yöntemi: Sadece 20 Dakikada Temizleniyor
    Çamaşır Makinesindeki Küf İçin Etkili Temizlik Yöntemi: Sadece 20 Dakikada Temizleniyor

    Özgür Özel, Silivri'de Ekrem İmamoğlu'nu Ziyaret Etti
    Özgür Özel’den Silivri’de ‘İmamoğlu’ Ziyareti

    Fenomen Gelin Adayı Songül Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Değişimi Görenleri Şaşırttı
    Fenomen Gelin Adayı Songül Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Değişimi Görenleri Şaşırttı

    Sırrı Süreyya Önder'in Sağlık Durumu Hakkında Peş Peşe Açıklamalar: Tedaviye İyi Yanıt Veriyor
    Sırrı Süreyya Önder’in Sağlık Durumu Hakkında Peş Peşe Açıklamalar

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

  • ‘CHP Kurultayı’nın İptal Davasında Flaş Karar

    ‘CHP Kurultayı’nın İptal Davasında Flaş Karar


    Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ‘şaibe’ iddiasıyla soruşturma başlatılan CHP Kurultayı’nın iptaline ilişkin açtığı davada flaş bir gelişme yaşandı. Mahkeme ‘Yönetim görevden uzaklaştırılsın’ talebini reddetti.


    Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ‘şaibe’ iddiasıyla soruşturma başlatılan CHP kurultayının iptali için açtığı davada flaş bir gelişme yaşandı. Savaş’ın parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebi mahkeme tarafından reddedildi.

    Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hakkında ‘şaibe’ iddiasıyla soruşturma başlatılan 4-5 Kasım 2023 tarihli CHP 38. Olağan Kongre’sinin iptali için dava açmıştı.

    'CHP Kurultayı'nın İptal Davasında Flaş Karar - Resim : 1

    ‘GENEL BAŞKAN SEÇİLECEKTİ’

    Dava dilekçesinde delegelerin iradesinin fesada uğratıldığı öne sürerek, parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talep etmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sadece 18 oy farkla seçimi kazandığı belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verilmişti: İrade fesadı halleri kapsamında suç işlenmeseydi 10 tane oyun mevcut genel başkana değil de diğer adaya verilmiş olması halinde seçimin diğer aday lehine sonuçlanacağı net bir şekilde görülecektir. Eğer irade fesadı kapsamında rüşvet vb. suçlar işlenmemiş olsaydı kaybeden aday çok yüksek bir oy farkıyla söz konusu kurultayı kazanıp genel başkan seçilecekti.

    'CHP Kurultayı'nın İptal Davasında Flaş Karar - Resim : 2

    TALEP REDDEDİLDİ

    Savaş’ın Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçeyle “CHP MYK, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun derhal verilecek tedbir kararı ile görevden uzaklaştırılması” talebi reddedildi.

    'CHP Kurultayı'nın İptal Davasında Flaş Karar - Resim : 3

    ‘İSPAT DELİLLERLE ORTAYA KOYAMADI’

    Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4 – 5 Kasım 2023 tarihlerde gerçekleştirilen Genel Kurul ile oluşturulan mevcut yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına yönelik ihtiyati tedbir talebinin reddine karar verilmiştir” denildi.

    Öte yandan tedbirin ancak yaklaşık ispat kurallarına göre değerlendirilebileceği, dava dilekçesi ve ekleri incelendiğinde davacının iddiasını yaklaşık ispat seviyesindeki delillerle ortaya koyamadığı ifade edildi.

    Kaynak: ANKA


    Etiketler

    CHP


    Özgür Özel


    Lütfü Savaş


    CHP’nin 38. Olağan Kurultayı

    Cevdet Yılmaz, Emekli Bayram İkramiyesi İçin O Toplantıyı İşaret Etti
    Emekli İkramiyesinde Gözler O Toplantıya Çevrildi

    Ne Buzdolabı Ne de Çamaşır Makinesi! En Çok Enerji Tüketen Cihaz Belli Oldu
    Ne Buzdolabı Ne de Çamaşır Makinesi! En Çok Enerji Tüketen Cihaz Belli Oldu

    Eski CHP'li Belediye Başkanı Hakkında Hapis İstemi
    Eski CHP’li Belediye Başkanı Hakkında Hapis İstemi

    Giysilerdeki Lekelerden Anında Kurtulmanın Kolay Yolu: Meğer Bu Kadar Basitmiş
    Giysilerdeki Lekelerden Anında Kurtulmanın Kolay Yolu: Meğer Bu Kadar Basitmiş

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***