Colemêrg’de rahatsızlanarak acil servise giden iki gencin, hastanede polisler tarafından darp edildiği iddia edildi. Darp raporu almak isteyen gençlere rapor verilmezken, gençlerin tutuklandığı öğrenildi
Reyhan Hacıoğlu / Özel Haber
Colemêrg’de (Hakkari) iki gün önce gece yarısı arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra rahatsızlanan Ali Sönmez, bir arkadaşıyla birlikte hastanenin acil servisine başvurdu. Doktor kontrolünden geçirilen iki gence serum takıldı. İddiaya göre serum henüz bitmeden nöbetçi hemşire sedyenin boşaltılmasını istedi. Ali Sönmez’in “Serumum bitmedi, bitsin kalkarım” demesi üzerine hemşirenin sinirlenerek polisi çağırdığı belirtildi.
Kamerasız alanda işkence
Hastaneye gelen polislerin, iki genci güvenlik kameralarının bulunmadığı doktor odasına götürdüğü ve burada darp ettiği belirtildi. Yaşanan arbede sırasında bir polis memurunun yere düşerek kolunu kırdığı iddia edilirken, darp edilen gençlerin ise yüz, kafa ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.
Doktor darp raporu vermedi
Olayın hastane doktoru ve hemşiresinin gözü önünde gerçekleştiği ifade edilirken, yaralanmalarına rağmen gençlere darp raporu verilmediği iddia edildi. İki genç, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Hakkari Cezaevi’ne gönderildi.
Ailenin verdiği bilgiye göre, markete diye çıkan Ali Sönmez uzun süre gelmeyince ailenin araması üzerine Ali ve arkadaşının alkol aldığı ve acile gittikleri öğrenildi. Aile oğullarını aradıklarında arkadaşının telefonu açtığını ve “Ali rahatsız biraz abla. Acilde serum takıp döneceğiz” dediğini aktardı.
Aile yaşanan olayı şöyle anlattı: “Ali’ye serum verilmiş. Sonra hemşire gelip kalk demiş. Ali de ‘Serumum bitsin ondan sonra kalkacağım. Zaten gideceğim’ demiş. Bunun üzerine polisleri çağırıyor hemşire. Polisler oraya geldikten sonra Ali ile arkadaşını kameranın görüntü çekebileceği bir alanın olmadığı yere götürüp darp ediyorlar. Sonra gözaltına alınıyorlar ama sonra bırakılıyorlar. Sonra Ali darp raporu istemiş doktorlardan ama vermemiş doktorlar. Bunlar savcılıktan bırakıldıktan sonra polis bunları yeniden kandırıp imzanız var diye emniyete çağırıyor. Meğer polis onları döverken kolunu kırmış ve gidip rapor almış buna dair. Onun üzerine tutuklandılar.”
Oğullarının polisin şikayetiyle tutuklanmasına tepki gösteren aile, “20 yaşında iki genç silahı olan onlarca polisin içinde nasıl bir polisin kolunu kırabilir akıl var mantık var” diyerek çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.
Ailenin verdiği video ve fotoğraflarda da gençlerin işkence gördüğü görülürken, olayla ilgili resmi kurumlardan bir açıklama yapılmadı.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***
![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/02/Kiz-Cocuklari-Davasi-IRF-2026-Zirvesine-tasindi-360x180.png)




































