Rojava’ya yönelik saldırılara ilişkin konuşan yurttaşlar, Abdullah Öcalan özgür olmadan katliam ve soykırımların bitmeyeceğini belirterek, ulusal birlik çağrısında bulundu
Rojava’ya yönelik saldırılara karşı Kürt halkı ilan edilen seferberlik kapsamında dünyanın dört bir yanında ayağa kalktı. Büyük bir direniş sonrası 29 Ocak’ta Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Şam hükümeti arasında anlaşma imzalandı.
İstanbul’da halk, Kürtlerin ulusal birliğinin önemine vurgu yaparken direnişlerin devam etmesi gerektiğini belirtti.
1 Şubat Dünya Rojava’yla Dayanışma Günü dolayısıyla Amed’de düzenlenen yürüyüşte ise Abdullah Öcalan özgür olmadan ne Kürt halkı ne Rojava ne de hakların özgür olamayacağını belirten yurttaşlar, “Sayın Öcalan barışın kilididir, barışın kilidi içerde tutulduğu sürece barış gelmez” dedi.
Rojava’da hakikat ortaya çıkana kadar direneceklerini belirten Cizîrli yurttaşlar, “Birlik olursak oynanan oyunların üstesinden gelebiliriz” mesajı verildi.
Yurttaşlar “Yapılan saldırıların karşısındayız. Halkların düşmanları saldırıyor; bu saldırıların içinde Türkiye ve DAİŞ var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bugün evde oturma günü değil. Kürtlerin her yerde, her anlamda birliğini sağlaması gerek. Kendine insanım diyen bu zulmü kabul etmesin” dedi.
“Kendine insanım diyen hiç kimse bu saldırılara karşı sessiz kalmamalı. Beklentimiz çatışmaların son bulması ve Rojava’nın özgür olmasıdır. Birlik olarak bu saldırılara karşı durabiliriz. Herkes bulunduğu yerde elinden ne geliyorsa yapmalı ve ayağa kalkmalı” diye ekledi.
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































