UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasının kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA genel merkezinde saat 14.00’te başladı.
Temsilcimiz Galatasaray’ın play-off kapsamında rakibi Juventus oldu. Galatasaray ilk maçı 17-18 Şubat’ta İstanbul’da, rövanş maçını ise 24 ya da 25 Şubat’ta Torino’da oynayacak.
Diğer eşleşmeler şöyle:
- Olympiakos-Bayer Leverkusen
- Borussia Dortmund-Atalanta
- Benfica-Real Madrid
- Monaco-Paris St-Germain
- Karabag-Newcastle
- Inter-Bodo/Glimt
- Club Brugge-Atletico Madrid
FENERBAHÇE’NİN RAKİBİ
Şampiyonlar Ligi kuralarının ardından UEFA Avrupa Ligi’nde play-off eşleşmeleri de belli oldu.
Turnuvanın lig etabını 19. sırada tamamlayan temsilcimiz Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekibi Notthingam Forest’la eşleşti.
Fenerbahçe’nin İngiliz ekibiyle oynayacağı ilk maç 19 Şubat’ta İstanbul’da, rövanş karşılaşmasıysa 26 Şubat’ta İngiltere’de oynanacak.
GALATASARAY’IN ŞAMPİYONLAR LİGİ PERFORMANSI
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Liverpool’u 1-0, Bodo/Glimt’i 3-1 ve Ajax’ı 3-0 mağlup ederken, Eintracht Frankfurt’a 5-1, Union Saint-Gilloise’ye 1-0, Monaco’ya 1-0 ve Manchester City’ye 2-0 kaybetti. Cimbom, Atletico Madrid ile de 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Galatasaray 36 takım arasından 20. olmayı başardı.
JUVENTUS BU SEZON NASILDI?
Juventus bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni 13. sırada tamamladı. Real Madrid’e 1-0, yenilen Juventus, Monaco ile 0-0, Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kaldı.
Juventus Bodo Glimt’i 3-2, Benfica’yı 2-0 ve Pafos’u da aynı skorla geçti. Juventus için sezonun en gollü maçı ise Şampiyonlar Ligi özelinde Borussia Dortmund maçı oldu, söz konusu maç 4-4’lük eşitlikle sonuçlandı.
Kaynak: AA
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































