(Photo by Rabih DAHER / AFP)
Lübnan devlet medyasının Perşembe günü bildirdiğine göre İsrail, güney ve doğu Lübnan’a çok sayıda hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu ise saldırıların, aralarında bir askeri tesisin de bulunduğu Hizbullah altyapısını hedef aldığını iddia etti.
Saldırılar, Kasım 2024’ten bu yana yürürlükte olan ateşkesi denetleyen ve Lübnan ile İsrail’in yanı sıra ABD, Fransa ve Birleşmiş Milletler’i de içeren komitenin Cuma günü toplanmaya hazırlandığı sırada gerçekleşti.
Lübnan’ın devlet ajansı Ulusal Haber Ajansı (NNA), ülkenin güneyi ve doğusunda çok sayıda saldırı düzenlendiğini duyurdu.
İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Lübnan genelinde birçok noktada bulunan “terör altyapısı hedeflerinin”, aralarında İran destekli grubun üyeleri için eğitim ve kurslar yürüttüğü Hizbullah’a ait bir askeri tesisin de bulunduğu alanların vurulduğunu iddia etti. Ordunun ayrı bir açıklamasında ise, “Kısa süre önce İsrail Savunma Kuvvetleri, güney Lübnan’daki Taybeh bölgesinde bir Hizbullah teröristini vurdu” denildi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, Taybeh’deki saldırıda dört kişinin yaralandığını açıkladı. NNA, saldırının hedef alınan aracın yanından geçmekte olan Lübnan devlet elektrik şirketine ait kamyondaki bazı çalışanları da yaraladığını bildirdi.
İsrail ile silahlı grup Hizbullah arasında bir yılı aşkın süren çatışmaları sona erdirmesi gereken ateşkese rağmen, İsrail saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. Salı günkü İsrail saldırılarında da iki kişi hayatını kaybetti. Lübnan Sağlık Bakanlığı raporlarına göre, ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında yaklaşık 340 kişi öldü.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***







































