COHEN-MAGEN / AFP
Yeniden aday olmayı planlayan İsrail’in eski başbakanı Naftali Bennett, Telegram hesabının hacklendiğini açıkladı. İsrail medyası, siber saldırının İran bağlantılı bir grup tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.
Bennett, Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, “Görünen o ki gerçek telefon cihazıma erişim sağlanamadı, ancak çeşitli yollarla Telegram hesabıma erişim sağlandı. “Kişi listemin içeriği ile çok sayıda fotoğraf ve mesaj, hem gerçek hem de uydurma olanlar, yayıldı” ifadelerini kullandı.
Bennett, saldırının amacının yeniden başbakanlığa dönmesini engellemek olduğunu söyledi: “İsrail’in düşmanları, yeniden başbakan olmamı engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapacak. Bu işe yaramayacak. İsrail devleti ve İsrail halkı için mücadelemi kimse durduramaz.”
The Times of Israel gazetesi ise Bennett’in hesabından alınan materyallerin, İran bağlantılı Handala adlı hacker grubu tarafından işletildiği iddia edilen bir internet sitesinde yayımlandığını aktardı.
Grup, Bennett’in telefonuna da ayrıca bir mesaj bıraktığını ve bunu kendi internet sitesinde yayımladığını iddia etti. Sitede yer alan mesajda, “Sevgili Naftali Bennett. Bir zamanlar kendinle gurur duyarak siber güvenliğin bir simgesi olduğunu, uzmanlığını dünyaya sergilediğini söylerdin. Tüm övünmelerine ve kabadayılığına rağmen, dijital kalen aslında aşılmayı bekleyen bir kâğıt duvardan ibaretti” ifadeleri yer aldı.
Siyasete girmeden önce Bennett, cihaz koruma yazılımları ve çevrimiçi güvenlik alanında faaliyet gösteren bir şirketin kurucu ortaklarından biriydi.
Haaretz gazetesi inceleme yaptı ve paylaşılan telefon numaralarının birçoğunun gerçek olduğunu, İsrail’de ve yurt dışında üst düzey yetkililere ait bulunduğunu doğruladı. Bunlar arasında hükümet üyeleri ile üst düzey yetkililer ve uluslararası liderler de yer alıyor.
İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Bennett’in hesabından elde edildiği belirtilen bazı kişilerin isimlerini yayımladı ancak hackerların İran’la bağlantılı olup olmadığına dair bir bilgi vermedi.
Bennett, Ekim 2026’da yapılması planlanan bir sonraki parlamento seçimlerinde başbakanlığa aday olma niyetini açıklamış ve mevcut Başbakan Benjamin Netanyahu’yu koltuktan etmeyi hedeflediğini belirtmişti.
Bennett ilk kez Haziran 2021–Haziran 2022 arasında, Netanyahu’yu iktidardan indiren sağ, sol ve merkez partilerden oluşan bir koalisyonun başbakanı olarak görev yapmıştı. Ancak bu hükümet birkaç ay sonra çöktü ve Netanyahu’nun yeniden iktidara dönmesinin yolu açılmıştı.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***








































