Hamas, arabulucular aracılığıyla müzakerelere hazır olduğunu bildirirken ayrıca tüm İsrailli rehineleri de serbest bırakacağını duyurdu.
Al Jazeera’nın geçtiği habere göre, Hamas, Trump’ın Gazze Planına dair cevabını arabuluculara iletti. Hamas, Trump’ın Gazze planını kabul ettiğini ve müzakerelere hazır olduğunu açıklayarak, çabalarından ötürü Trump’ı takdir ettiğini bildirdi.
HAMAS: MÜZAKERELERE HAZIRIZ
Hamas, Trump’ın Gazze önerisi kapsamında tüm İsrailli rehinelerin canlı veya ceset halinde serbest bırakılmasını kabul ettiğini söyledi. Öte yandan Hamas anlaşma detaylarını görüşmek için müzakerelere başlamaya hazır olduğunu iletti.
Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın çabalarının tanı sıra Arap, İslam ve uluslararası çabaları da takdir ettiğini açıkladı.
Hamas Gazze Şerifi yönetiminin Filistinli Teknokratların yönetimine bırakmaya hazır olduğunu açıkladı.
HAMAS’A SÜRE VERMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Orta Doğu’da barışın bir şekilde gerçekleşeceğini belirtti.
Trump, “Masum tüm Filistinlilerden, gelecekteki ölüm tehlikesinden kurtulmaları için Gazze’nin daha güvenli bölgelerine derhal gitmelerini istiyorum. Orada onları bekleyenler tarafından iyi şekilde gözetilecekler. Hamas için son bir şans verilecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***